Νέα κτήρια, αναπτύξεις και έργα για τη Λάρνακα μέσα στο 2019

Κτήρια που όμοια τους δεν ξαναείχε η πόλη του Ζήνωνα

Της Γιώτας Δημητρίου

Αρκετά είναι τα κτήρια και τα μεγαλεπήβολα projects που αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2019 στη πόλη του Ζήνωνα, η οποία αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς τα τελευταία χρόνια.

Κτήρια που όμοια τους δεν ξαναείχε η Λάρνακα, έργα που αναμένεται να προσελκύσουν ξένους αγοραστές και επενδυτές.

Η «24» μελέτησε και σας παρουσιάζει τα κτήρια τα οποία θα είναι έτοιμα μέσα στο 2019 ή θα ξεκινήσουν μέσα στο 2019.

Μια άλλη σημαντική παράμετρος των έργων αυτών είναι ότι με την δημιουργία κάποιων από αυτών των projects θα ανοιχθούν αρκετές θέσεις εργασίας στη πόλη του Ζήνωνα.

Τα περισσότερα έργα ανήκουν σε ξένους επενδυτές και developers ενώ μία από τις λίγες εξαιρέσεις των εταιρειών developers στη Λάρνακα που αποτελείται από Κύπριους ιδιοκτήτες και διευθυντές είναι η εταιρεία Africanos η οποία όπως θα δούμε πιο κάτω ετοιμάζει κι αυτή αρκετά νέα projects τα οποία θα είναι έτοιμα μέσα στο 2019.

Το μεγαλεπήβολο έργο 170 εκατ. του κ. Ποταπένκο στις Φοινικούδες

Αν μέχρι το τέλος Ιουλίου εξασφαλιστεί η πολεοδομική άδεια τότε τον Απρίλιο του 2019 ξεκινά το μεγαλεπήβολο έργο των Πύργων στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Ένα έργο των 170 περίπου εκατομμυρίων. Τις ημερομηνίες έναρξης των εργασιών ανακοίνωσε ο ίδιο ο επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης του έργου, ο Ρώσος Νικολάι Ποταπένκο σε συνέντευξη του σε κυπριακό ΜΜΕ.

Υπενθυμίζουμε ότι η εταιρεία του Ρώσου επενδυτή η Lanomex Development Ltd έχει αναλάβει τον εξωραϊσμό της οδού Ζήνωνος Κιτιέως, ως μια κοινωνική προσφορά στη πόλη.

Το έργο στις Φοινικούδες με τους 440 χώρους στάθμευσης, θα συμπεριλαμβάνει πεντάστερο ξενοδοχείο των 100 δωματίων, δύο πισίνες (η μία στην οροφή του κτηρίου και η άλλη εσωτερική) και spa. Το δεύτερο κτήριο, των 30 ορόφων, θα συμπεριλαμβάνει 148 πολυτελή διαμερίσματα και τρία πολυτελή σπίτια στην οροφή. Στο ίδιο κτήριο θα υπάρχουν γραφεία.

Το πρώην «Κίτιον» με τους 20 ορόφους

Την ίδια ώρα το πρώην ξενοδοχείο Κίτιον (απέναντι από τον αστυνομικό σταθμό κοντά στις Φοινικούδες) το οποίο έχει κατεδαφιστεί πριν από ένα χρόνο, αναμένεται να ξεκινήσει εργασίες μέσα στους επόμενους μήνες για την ανέγερση του πιο ψηλού κτηρίου μέσα στη Λάρνακα.

Το κτήριο θα αποτελείται από 20 ορόφους και θα διαθέτει πολυτελέστατα διαμερίσματα αλλά και εκθεσιακό πολυχώρο για τη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων.

Ένα μαργαριτάρι στην περιοχή Μακένζι

To Pearl of Mackenzie ένα μεγάλο διπλό έργο στην περιοχή Μακένζι αναμένεται να είναι έτοιμο τον Ιανουάριο του 2019. Ανήκει στην Λιβανέζικη εταιρεία Plus η οποία χτίζει στη Λάρνακα τα τελευταία χρόνια κτήρια πολυτελείας σε μοναδικούς σχεδιασμούς.

To Pearl of Mackenzie είναι μοναδικό σχέδιο “δίδυμων κτηρίων” και βρίσκεται μόλις 80 μέτρα μακριά από τις ακτές της Λάρνακας και συγκεκριμένα της περιοχής Μακένζι.

Aναμένεται ότι το διπλό αυτό κτήριο θα αλλάξει την εμφάνιση ολόκληρης της περιοχής. Το έργο είναι περιφραγμένο και διαθέτει πισίνα με θέα τη θάλασσα.

Έξι έργα από την Africanos Property Developers

Από την άλλη, η μοναδική ίσως μεγάλη εταιρεία developers στη Λάρνακα με Κύπριους ιδιοκτήτες και διευθυντές, η Africanos property developers, προχωρά με τρία νέα έργα τα οποία αναμένεται να είναι έτοιμα πριν από το τέλος του 2019.

Συγκεκριμένα:
Πρόκειται για τα έργα Mackenzy Heights Residences, Saint Lazarus Residences και το City Family Homes.

Το Mackenzy Heights Residences αποτελεί το ένα από τα δύο έργα τα οποία θα παραδώσει μέχρι το τέλος του 2019 η Africanos Developers στην περιοχή του Mackenzy. To έργο αυτό αποτελείται από εννέα διαμερίσματα των ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων. Διαθέτει επίσης πολυτελή roof garden το οποίο προσφέρει στον ένοικο του πέμπτου ορόφου πανοραμική θέα προς το παραλιακό μέτωπο της Λάρνακας.

Tο έργο Saint Lazarus Residences το οποίο πρόκειται να ανεγερθεί σε μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Λάρνακας, αυτή του Αγίου Λαζάρου στο κέντρο της παλιάς πόλης.

Τα δέκα συνολικά διαμερίσματα του έργου προσφέρονται με ένα και τρία υπνοδωμάτια κάτι που τα καθιστά ιδανικά για οικογένειες και μή. Στα τρία διαμερίσματα του πέμπτου ορόφου δίνεται η δυνατότητα για αποκλειστική χρήση του roof garden και τις πολυτέλειες που αυτό προσφέρει.

Το City Family Homes κοντά στην Αμερικάνικη Ακαδημία και στο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρος. Τόσο η τοποθεσία του όσο και η πολυτέλεια του είναι αυτά που το καθιστούν έργο ιδανικό για κατοικία. Πρόκειται για ένα έργο αποτελούμενο από τέσσερα οροφοδιαμερίσματα με το τελευταίο να περιλαμβάνει και το roof garden. Τα μεγάλα παράθυρα σε συνδυασμό με τα γυάλινα μπαλκόνια περιμετρικά του κτηρίου προσφέρουν μια απρόσκοπτη θέα προς την πόλη και το κέντρο της Λάρνακας.

Οι εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και σειρά παίρνουν μέσα στους επόμενους μήνες άλλα τρία έργα της Africanos Developers, όλα στην Λάρνακα.

Tα έργα που θα ακολουθήσουν σύμφωνα με το δελτίο τύπου της εταιρείας είναι το Mackenzy Breeze Residences στην περιοχή του ομώνυμου παραλιακού μετώπου, το Highlands Residences στην περιοχή της Δροσιάς και το Perfect View Residences στην οδό Βασιλείου Αυγερινού κοντά στην Μαρίνα της Λάρνακας.

– – – – – – 

Την ίδια ώρα που νέα κτήρια εμφανίζονται στη πόλη του Ζήνωνα, έχει παρατηρηθεί ότι τα τελευταία δύο χρόνια νέα boutique hotels έχουν χτιστεί στη καρδιά της Λάρνακας, ενώ αναμένονται και άλλα μικρά boutique hotels μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια.

Επιπλέον, το γνωστό Frangiorgio Hotel στη καρδιά της πόλης έχει πλήρως ανακαινιστεί και οι εργασίες τελείωσαν πριν από λίγες βδομάδες, ενώ ένα νέο ξενοδοχείο στην πλατεία Ερμού χτίζεται αυτό το διάστημα.

Από την άλλη το ξενοδοχείο Radison Blue κοντά στο λιμάνι της πόλης θα είναι έτοιμο σύντομα.

Το πρώην ξενοδοχείο Michaels στην περιοχή δρόμου Λάρνακας Δεκέλιας έχει αγοραστεί από Ιορδανό επιχειρηματία και έχουν ξεκινήσει οι εργασίες ανακαίνισης του, το νέο του όνομα θα είναι Solaar.

Ανακαίνιση αλλά και πιθανή πρόσθεση ορόφων αναμένεται να κάνουν και τα ξενοδοχεία Palm Beach και Princess στο δρόμο Λάρνακας Δεκέλιας, ενώ το πρώην ξενοδοχείο Lenios νυν Le Bay έχει ανακαινιστεί πλήρως και ξεκίνησε τη λειτουργία του εδώ και λίγους μήνες.