Ο αιγυπτιακός Τύπος για τις δηλώσεις του ΥΠΕΞ – Αφορμή η εθνική επέτειος της Αιγύπτου

Ειδική αναφορά στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη για την Αίγυπτο, με αφορμή την αναφορά του στην εθνική επέτειο της Αιγύπτου, έκανε το αιγυπτιακό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ.

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι η Αίγυπτος και η Κύπρος έχουν κοινό όραμα προς τη Μέση Ανατολή, εξαίροντας «το ρόλο της Αιγύπτου και τις εποικοδομητικές προσπάθειες που αποσκοπούν στην επίλυση των συγκρούσεων και στην αντιμετώπιση των περιφερειακών προκλήσεων», μιλώντας κατά την εκδήλωση της Αιγυπτιακής Πρεσβείας στη Λευκωσία.

«Η Αίγυπτος είναι ένας πυλώνας σταθερότητας και βασικός εταίρος στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», προσθέτει το ρεπορτάζ ότι ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης, υπογραμμίζοντας ο ίδιος ότι «η εδραίωση της συνεργασίας της Αιγύπτου με την Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να συμβάλει στην επίτευξη ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην περιοχή».

Όσον αφορά παράλληλα την τριμερή συνεργασία Κύπρου, Αιγύπτου και Ελλάδας, ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι έχουν επιτευχθεί πολλά σε διάφορους τομείς μέσω αυτής της συνεργασίας, εκφράζοντας την επιθυμία της χώρας του για περαιτέρω επέκταση της συνεργασίας, προσθέτει η ανταπόκριση.

Τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την εκτίμησή του για τη στάση της Αιγύπτου υπέρ των προσπαθειών που αποσκοπούν στην επίτευξη δίκαιης και συνολικής επίλυσης του Κυπριακού.

Πηγή: ΚΥΠΕ