Οικονομικό (και μόνο) ρίσκο για Ντούρις

Μία τεράστια υπέρβαση ετοιμάζεται να κάνει η Ανόρθωση για να κρατήσει τον Μίχαλ Ντούρις.

Όπως αναφέραμε, η Όρενμπουργκ θα λάβει τελικά 600.000 ευρώ (όσα ζητούσε εξ’ αρχής), μολονότι η αρχική συμφωνία ήταν στις 300.000 ευρώ, ενώ ο Σλοβάκος επιθετικός θα λάβει 250.000 ευρώ για καθένα από τα τρία χρόνια του συμβολαίου του. Ήτοι, το συνολικό κόστος φτάνει τα 1.350.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι φόροι.

Ένα πολύ μεγάλο ποσό για έναν πολύ μεγάλο ποδοσφαιριστή που έδειξε από την πρώτη μέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο ότι αποτελεί τον killer που έλειπε και χρειαζόταν η «Κυρία».

Αξίζει, όμως, τέτοια υπέρβαση ο Ντούρις; Αναμφίβολα πρόκειται για δεινό σκόρερ και γι’ αυτό η ομάδα της Αμμοχώστου έκανε τα πάντα για να τον κρατήσει. Αλλά το ποσό που δαπανά η «Κυρία», κυρίως για να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της Όρενμπουργκ, μοιάζει τεράστιο για μία ομάδα που επαναλαμβάνει διαρκώς και σωστά πως έχει συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο και μπάτζετ, από το οποίο δεν σκοπεύει να ξεφύγει.

Το ποσό που προορίζεται για την Όρενμπουργκ δεν εντάσσεται μέσα στο σφιχτό μπάτζετ που είχε η Ανόρθωση γι’ αυτό το καλοκαίρι ή τουλάχιστον αυτό επικοινωνούσε η ίδια η ομάδα προς τον κόσμο της. Έχει αλλάξει κάτι ως προς το ύψος του μπάτζετ της ή παίρνει ένα οικονομικό ρίσκο –και υπό τον φόβο ο παίκτης να καταλήξει στον ΑΠΟΕΛ αφού η σχετική φημολογία αναζωπυρώθηκε- με την ελπίδα ο Ντούρις να δώσει αγωνιστικά αυτά που αποδεδειγμένα μπορεί ώστε να εξαλείψει αυτό το οικονομικό ρίσκο; Είναι μία απορία που μόνο στην πράξη μπορεί να απαντηθεί.

Πηγή: balla.com.cy