ΠΕΟ: Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες είναι κατοχυρωμένες σε διεθνείς συμβάσεις

Οι συνδικαλιστικές ελευθερίες και το δικαίωμα των συνδικαλιστικών στελεχών, ως αντιπρόσωποι των εργαζομένων για διευκολύνσεις που να τους επιτρέπουν να ασκούν το ρόλο τους, είναι κατοχυρωμένα σε διεθνείς συμβάσεις, είναι δικαιώματα που κερδήθηκαν με αιματηρούς αγώνες, αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η ΠΕΟ.

«Παρακολουθούμε αυτές τις μέρες με πρόσχημα τον εξορθολογισμό στην εκπαίδευση μια ακόμα επίθεση της Κυβέρνησης στην συνδικαλιστική δράση και στους συνδικαλιστές στον τομέα της εκπαίδευσης», προσθέτει.

Η ΠΕΟ αναφέρει ότι ανησυχεί έντονα για τα μηνύματα που η Κυβέρνηση εκπέμπει με τη στάση της.

«Στοχοποιώντας τις διευκολύνσεις που λαμβάνουν τα συνδικαλιστικά στελέχη για άσκηση των καθηκόντων τους, ουσιαστικά η Κυβέρνηση ταυτίζεται και υποβοηθεί εκείνες τις αντιλήψεις, που θεωρούν πρόβλημα και εμπόδιο για την κοινωνία, την οργανωμένη, συλλογική, συνδικαλιστική δράση. Εκείνο που αναμένουμε σε μια εποχή που οι εργαζόμενοι έχουν περισσότερο από ποτέ την ανάγκη για συλλογική προστασία, είναι η κυβέρνηση και η πολιτεία ευρύτερα με τις ενέργειες τους να ενισχύουν και να θωρακίζουν αυτά τα δικαιώματα και όχι να τα υποβαθμίζουν», καταλήγει.

Πηγή: ΚΥΠΕ