Ποινή φυλάκισης και στέρηση άδειας σε «επικίνδυνο» οδηγό

Ποινή φυλάκισης και στέρηση άδειας οδηγού επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου σε 36χρονο ο οποίος οδηγούσε το όχημά του κατά τρόπο επικίνδυνο, τόσο για τον ίδιο όσο και για την ασφάλεια των άλλων χρηστών του οδικού δικτύου.

Συγκεκριμένα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, επέβαλε ποινή φυλάκισης ενός μήνα, αλλά και στέρηση της άδειας οδηγού για έξι μήνες, σε 36χρονο, για τα αδικήματα της αλόγιστης και επικίνδυνης οδήγησης, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και άλλα αδικήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το πρωί της 4ης Ιουλίου 2018, σε δρόμο της Πάφου, ο 36χρονος προσπαθώντας να αποφύγει τον έλεγχο, από μέλη της Τροχαίας Πάφου, ανέπτυξε ταχύτητα με το αυτοκίνητό του και οδηγώντας επικίνδυνα, προσπάθησε να διαφύγει.

Όταν μετά από λίγα λεπτά έγινε δυνατή η ανακοπή του, διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε έχοντας στην εκπνοή του ποσότητα αλκοόλης 113μg%, αντί 22μg% ενώ δεν είχε άδεια οδηγού, το όχημα δεν καλυπτόταν από πιστοποιητικό ασφάλειας και καταλληλότητας (ΜΟΤ) και ήταν ληγμένη και η άδεια κυκλοφορίας του.

Πηγή: ΚΥΠΕ