ΠτΔ: Τα προβλήματα της ΣΚΤ δεν οφείλονται σε πολιτικές αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ

O Χάρης Γεωργιάδης χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο Νίκος Αναστασιάδης, σημειώνοντας ότι ο Υπουργός έθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή του την οποία ωστόσο δεν αποδέχθηκε.

Αναφορικά με την αξίωση κομμάτων της αντιπολίτευσης για παραίτηση του Υπουργού Οικονομικών, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι επιθυμεί να δηλώσει ότι σέβεται «απόλυτα τις απόψεις που εκφράζουν οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου, χωρίς τούτο να σημαίνει ότι και τις αποδέχομαι».

Αποτελεί γεγονός, προσθέτει, ότι “ο Υπουργός Οικονομικών έθεσε την παραίτησή του στη διάθεσή μου, πλην θεώρησα και θεωρώ πως δεν θα δικαιολογείτο και δεν δικαιολογείται η αποδοχή της, αφού θεωρώ πως τα προβλήματα του Συνεργατισμού δεν είναι δημιούργημα ούτε και οφείλονται σε πολιτικές αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών”.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τονίζει ότι “ο Χάρης Γεωργιάδης τυγχάνει της απολύτου εμπιστοσύνης μου σαν αποτέλεσμα των ορθών χειρισμών αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης που έφεραν τη χώρα από το χείλος της καταστροφής σε μια πορεία σταθερής και βιώσιμης ανάπτυξης με ισολογισμένους και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς».

Ικανοποίηση για τη στάση ευθύνης ΔΗΣΥ και κομμάτων της αντιπολίτευσης

Την ικανοποίησή του για τη στάση ευθύνης που επέδειξαν όχι μόνο ο Δημοκρατικός Συναγερμός, αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, εξέφρασε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφορικά με τις χθεσινές αποφάσεις που λήφθηκαν στη Βουλή για την οικονομία.

Σε γραπτή δήλωσή του έκανε «ιδιαίτερη μνεία» και ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Κόμματος και τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΔΗΚΟ για τη θετική συμβολή στη διαμόρφωση των νομοθεσιών που άπτονται της αντιμετώπισης των προβλημάτων που δημιουργούνται από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, αλλά και της προστασίας των ευάλωτων ομάδων.

Ευχαριστίες, σημειώνει ο Πρόεδρος, «οφείλω να εκφράσω και προς την ΕΔΕΚ και το ΕΛΑΜ για την έγκριση της απόφασης των απαιτούμενων εγγυήσεων από το κράτος προς την Ελληνική Τράπεζα».

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε το σεβασμό του «και προς όσους διαφώνησαν και για την κριτική που έχει ασκηθεί, αποφεύγοντας την όποια απάντηση προς αποφυγή επηρεασμού καθ’ οιονδήποτε τρόπο της ερευνητικής επιτροπής που διορίστηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ