Τρόπους ενίσχυσης των σχέσεων Κύπρου και Πακιστάν συζήτησαν Πρόεδρος Βουλής και ‘Υπατος Αρμοστής Πακιστάν

Τρόποι με τους οποίους μπορούν να ενισχυθούν, τόσο στο κοινοβουλευτικό, όσο και σε άλλα επίπεδα, οι σχέσεις Κύπρου – Πακιστάν εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια συνάντησης τους, σήμερα, Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, και ο Ύπατος Αρμοστής του Πακιστάν στη Λευκωσία (με έδρα τη Βηρυτό), Aftab Ahmad Khokher, με την ευκαιρία της λήξης της θητείας του διπλωμάτη.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής οι δύο άνδρες «αναφέρθηκαν στην πρόσφατη Συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής Οικονομίας και Αειφόρου Ανάπτυξης της Ασιατικής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης (ΑΚΣ), η οποία φιλοξενήθηκε από τη Βουλή στην Κύπρο μεταξύ 25 και 28 Ιουνίου 2018 και στην οποία συμμετείχε αντιπροσωπία του Πακιστανικού Κοινοβουλίου».

Συμφωνήθηκε ότι η ΑΚΣ μπορεί να αποτελέσει το πρώτο βήμα, μέσω του οποίου μπορούν να προωθηθούν περαιτέρω κοινοβουλευτικές ανταλλαγές.

Ο Πακιστανός Ύπατος Αρμοστής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουλίου στη χώρα του, όσο και για την εκεί οικονομική και πολιτική κατάσταση.

Πηγή: ΚΥΠΕ