Η αρχαία Αθήνα και ο Πελοποννησιακός αναβιώνουν στο Assassin’s Creed: Odyssey (BINTEO)

Τα video games, αναμφίβολα, έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια, σε σημείο η παραγωγή τους να προσιδιάζει σε blockbuster του κινηματογράφου.

Εκτός από τους γραφίστες και τους προγραμματιστές, μεταφραστές, σεναριογράφοι, ηθοποιοί, συνθέτες ακόμη και ενδυματολόγοι πολλές φορές εντάσσονται στις ομάδες των δημιουργών για την δημιουργία μιας εμπειρίας όσο το δυνατόν πιο άρτιας από τεχνολογική και αισθητική άποψη.

Ο κόσμος των video games, άλλωστε, είναι αυτός που πλέον τροφοδοτεί τον κινηματογράφο ακόμα και την βιβλιογραφία (όπως συμβαίνει με την πασίγνωστη σειρά Assassin’s Creed) με αξιοποιήσιμο υλικό, αντιστρέφοντας την «ροή» της έμπνευσης.

Τα τελευταία 11 χρόνια η σειρά Assassin’s Creed έχει καταφέρει να αγαπηθεί από τους gamers (και όχι μόνο τους φανατικούς) προσφέροντας ένα αρκετά «δυνατό» σενάριο συνωμοσίας με την προαιώνια διαμάχη Ναϊτών και Ασσασίνων και λαμβάνουν χώρα σε διάφορα ιστορικά περιβάλλοντα: Από την Κωνσταντινούπολη μέχρι την Φλωρεντία, από τις πυραμίδες του Κάιρο μέχρι τα τείχη της Ιερουσαλήμ, από τις ακτές της Καραϊβικής στα δάση της Ντακότα, οι χαρακτήρες του Assassin’s Creed αγαπήθηκαν από το κοινό που θα γνωρίσει, πια, και την αρχαία Ελλάδα.

Το νέο παιχνίδι με τον χαρακτηριστικό τίτλο Odyssey θα διαδραματιστεί στην αρχαία Ελλάδα, την περίοδο του Πελοππονησιακού πολέμου και η ομάδα δημιουργών της Ubisoft επιχειρεί να περιγράψει τις επίπονες προσπάθειες για τον σχεδιασμό της αρχαίας Αθήνας, με σεβασμό στις ιστορικές λεπτομέρειες.

Πηγή:alfavita.gr