Κανένα παιδί χωρίς παπούτσια και σχολικά ρούχα – Κίνηση ανθρωπιάς από εκπαιδευτικό

Μπορεί η προσοχή των περισσοτέρων να είναι στραμμένη στα όσα διαδραματίζονται στην Παιδεία και τις διαφορές που έχουν προκύψει με το Αρμόδιο Υπουργείο και τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, εντούτοις μια μεγάλη μερίδα οικογενειών ανησυχεί αν μπορεί να τα «βγάλει» πέρα με τις σχολικές ανάγκες των παιδιών τους.

Για να μην μείνει κανένα παιδάκι χωρίς τα απαραίτητα ένας εκπαιδευτικός με μεγάλη ψυχή πήρε την πρωτοβουλία (κάτι που κάνει κάθε χρόνο πριν το πρώτο σχολικό κουδούνι) να μαζευτούν σχολικές στολές, κασετίνες, τσάντες, παπούτσια,  και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται ένας μαθητής.

Υπολογίζεται ότι για φέτος θα φοιτήσουν 50 χιλιάδες μαθητές σε δημοτικά και προδημοτικά σχολεία, την νέα σχολική χρονιά. Ενώ σε  114 σχολικές μονάδες της μέσης εκπαίδευσης και σε 11 τεχνικές σχολές,   θα επιστέψουν γύρω στους 45.200 μαθητές.

Και αν  αναλογιστεί κανείς ότι το  ¼ των Κυπρίων (περίπου 230 000 άτομα) κινδύνευαν από τη φτώχεια στη χώρα μας (ποσοστό 27,7%) σύμφωνα με την Eurostat, το 2017 αποδεικνύει  περίτρανα την φτωχοποίηση του λαού μας και την άμεση ανάγκη όσων μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά αυτά.

Της Νικολέτας Χρήστου