Λεμεσός: Ναυαγοσώστες έσωσαν ηλικιωμένο από πνιγμό

Έγκαιρη ήταν η επέμβαση των ναυαγοσωστών σε ηλικιωμένο στην παραλία του Κουρίου στη Λεμεσό, σώζοντας το από βέβαιο πνιγμό.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι, 78χρονος με την σύζυγο του πήγαν στην παραλία για μπάνιο. Καθώς απολάμβαναν την καλοκαιρία, ο ηλικιωμένος σε κάποια στιγμή έχασε την ισορροπία του με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό και να μη μπορεί να σηκωθεί «παλεύοντας» με τα κύματα και το ρεύμα. Η σύζυγος του δεν μπορούσε να τον βοηθήσει για τον λόγο ότι ήταν απομακρυσμένη από το σημείο που ήταν ο άντρα της.

Τον 78χρονο αντιλήφθηκαν οι ναυαγοσώστες οι οποίοι τον περισυνέλλεξαν και τον μετέφεραν στην στεριά παρέχοντας του τις πρώτες βοήθειες αφού δυσκολεύονταν να αναπνεύσει. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για προληπτικούς λόγους.

Ο Επαρχιακός Ναυαγοσωστικός Όμιλος Λεμεσού προτρέπει τους λουόμενους να έχουν στα υπόψη τους βασικότερους κανόνες αυτοπροστασίας στις παράλιες.

  • Προτιμούμε πάντα παράλιες που στελεχώνονται από Ναυαγοσώστες!
  • Κολυμπούμε σε ζεύγη, ελέγχοντας έτσι ο ένας τον άλλο ανά τακτά διαστήματα και χωρίς να απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλο.
  • Δεν απομακρυνόμαστε από την ακτή ακόμα και αν είμαστε εξαιρετικοί κολυμβητές γιατί ποτέ δεν ξέρουμε τι μπορεί να συμβεί!