Μελάνια Τραμπ, η πρώτη κυρία «τρολάρει» τον πρόεδρο

Για την πρώτη του ομιλία για την Ενωση ενώπιον του Κονγκρέσου, η Μελάνια επέλεξε να φορέσει ένα λευκό κοστούμι, που παρέπεμπε απευθείας στις suffragists και τον αγώνα για το δικαίωμα ψήφου των γυναικών, καθώς και στην Χίλαρι Κλίντον.

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, το πρώην μοντέλο δεν πρόβαλλε σχεδόν καθόλου το δικό της προφίλ. Τον Μάιο, ξεκίνησε την πρωτοβουλία Be Best για τη φροντίδα της υγείας των παιδιών, της χρήσης των μέσων ενημέρωσης και κατά της χρήσης ναρκωτικών. “Η πρώτη κυρία έχει επίγνωση της κριτικής. Αλλά αυτό δεν θα την εμποδίσει να κάνει ό, τι νομίζει ότι είναι σωστό “, δήλωσε η εκπρόσωπος της Στέφανι Γκισάμ.

Το ίδιο είχε δηλώσει η εκπρόσωπός της όταν κυκλοφόρησε πρόσφατα ότι κατά την διάρκεια ταξιδιού στο εξωτερικό, ο τηλεοπτικός δέκτης της Μελάνια ήταν τοποθετημένος στο CNN και όχι στο FOX News, πράγμα που προκάλεσε την οργή του Τραμπ. Ηταν τυχαίο γεγονός ή μέρος της εξέγερσης; «Η πρώτη κυρία παρακολουθεί όποιο κανάλι θέλει», ήταν η δημόσια απάντηση της εκπροσώπου της.

Στην πραγματικότητα, μπορεί κανείς να μαντέψει συχνά τι σκέφτεται η 48χρονη Μελάνια. Έτσι, η πρώτη κυρία ταξίδεψε στα μεξικανικά σύνορα τον Ιούνιο για να επισκεφθεί κέντρο κράτησης παιδιών μεταναστών. Των παιδιών των οικογενειών παράνομων μεταναστών που χώρισε ο σύζυγός της προκαλώντας κατακραυγή. Τότε, φόρεσε ένα τζάκετ που έγραφε «I really don’t care, do U?». Τα μέσα ενημέρωσης το πήραν τοις μετρητοίς. Ομως, μάλλον ήταν ένα μήνυμα που απευθυνόταν στον σύζυγό της.

Ο ρόλος της Μελάνια Τραμπ συζητείται έντονα στις Ηνωμένες Πολιτείες: για κάποιους, το πρώην μοντέλο από τη Σλοβενία έχει βρεθεί στο χρυσό κλουβί και απλώς δανείζει στον ” αυτοκράτορα” του Λευκού Οίκου ένα όμορφο πρόσωπο. Κάποιοι άλλοι βλέπουν στη συμπεριφορά τους μια μικρότερη ή μεγαλύτερη εξέγερση.

Αυτό που κυκλοφορεί μετ’ επιτάσεως όμως είναι ότι η Μελάνια ανυπομονεί να τελειώσει η προεδρία Τραμπ για να πάρει διαζύγιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, μετά από 13 χρόνια γάμου με τον Τραμπ, η Μελάνια δεν είναι πλέον ιδιαίτερα επιθυμητή. Αλλωστε δεν είναι μυστικό ότι δεν μοιράζονται τα βράδια την ίδια κρεβατοκάμαρα εδώ και πολύ καιρό. Ακόμη και στις επίσημες κρατικές επισκέψεις διατίθενται ξεχωριστές σουίτες.

Στο εγγύς μέλλον, η Μελάνια θέλει να ταξιδέψει μόνη της. Θα επισκεφτεί την Αφρική αργότερα φέτος, όπως ανακοίνωσε η πρώτη κυρία. Θέλει να μελετήσει “την πλούσια κουλτούρα και την ιστορία” των αφρικανικών χωρών. Εκείνων ακριβώς των χωρών που ο σύζυγός της έχει ονομάσει “χώρες απόπατους”.

Πάντως, «… οι προετοιμασίες για τα Χριστούγεννα προχωρούν καλά. Ελπίζω ότι όλοι θα απολαύσουν τη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του Λευκού Οίκου»…, έγραψε πρόσφατα στο Twitter. και συγκέντρωσε 51,2 χιλιάδες likes.

Πηγή: Frankfurter Rundschau, New York Times