Ναυαγοσώστες: «Φύλακες άγγελοι» για άλλη μια φορά – Έσωσαν δύο παιδάκια 3 και 8 ετών

Προστάτες  των λουομένων οι ναυαγοσώστες της Κύπρου. Παρά την ζέστη και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται, «άγρυπνοι» για να μας προστατεύουν.

Σύμφωνα με τον Επαρχιακό Ναυαγοσωστικό Όμιλο  συνολικά 5 πρόσωπα διασώθηκαν από τους Ναυαγοσώστες στη Λεμεσό χθες Σαβατο 18/8,τα οποία παρασύρθηκαν από τα κύματα λόγω των δυνατών ανέμων που έπνεαν, μεταξύ αυτών ένα 8χρονο αγόρι και ένα 3χρονο κοριτσάκι με τη μητέρα του.

Σύμφωνα με ανάρτηση τους:

«Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στις 10.45 πλησιον  Ναυαγοσωστικού σημείου ΛΕΜ 3, όταν γυναίκα από το Λίβανο μαζί με το 3χρονο κοριτσάκι της, παρασύρθηκαν από τα κύματα. Οι Ναυαγοσώστες χρειάστηκε να κολυμπήσουν γύρω στα 70 μέτρα με βατραχοπέδιλα για να πλησιάσουν μητέρα και κόρη, τις οποίες μετέφεραν με ασφάλεια στην ακτή.

Το Δεύτερο περιστατικό, σημειώθηκε 30 λεπτά περίπου αργότερα, με νεαρό ζευγάρι Ρώσων που επίσης παρασύρθηκαν σε απόσταση 150 μέτρων από την ακτή και καλούσε σε βοήθεια. Οι Ναυαγοσώστες,κολύμπησαν προς το μερος τους και κατάφεραν να τους διασώσουν και να τους μεταφέρουν στην ακτή.

Το τρίτο περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 15:00 και αφορούσε 8χρονο αγοράκι το οποίο διέφυγε της προσοχής των γονέων του και εισήλθε στο νερό. Λόγο των ισχυρών ανέμων που έπνεαν επίσης στην περιοχή, άρχισε να παρασύρεστε από τα κύματα σε μακρινή απόσταση απ όπου είχε εισέλθει και στην προσπάθεια του να επιστρέψει, χάνει τον τροχό, με τους Ναυαγοσώστες να επεμβαίνουν έγκαιρα, να τον περισυλλέγουν, μεταφέροντας τον στην ακτή με ασφαλεια, παραδίδοντας τον στην συνέχεια στους γονείς του, οι οποίοι ευχαρίστησαν τους Ναυαγοσώστες  οπως και τα πρόσωπα των πιο πάνω περιστατικών”.