Ποινική έρευνα για ιατρικά έξοδα στρατιωτικού – 100.000 σε τέσσερα χρόνια

Η Αστυνομία διέταξε ποινική έρευνα για ανώτερο αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς, μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, κ.Κώστα Κληρίδη και κατόπιν έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, κ.Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φιλελεύθερου», στον εν λόγω αξιωματικό, ο οποίος υπηρετούσε κατά την τετραετία 2012-2016, σε πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταβλήθηκε ποσό άνω των 100.000 ευρώ, για έξοδα ιατρικής περίθαλψης, από τον Αύγουστο του 2012 μέχρι τον Ιούνιο του 2016.

Όταν αυτό έγινε αντιληπτό από το Υπουργείο Άμυνας, έγινε προφορική καταγγελία. Το ιατροσυμβούλιο έκανε έλεγχο των ιατρικών επισκέψεων, τόσο του ίδιου του αξιωματικού, όσο και της οικογένειας του.

Από έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Ιούνιο του 2016 έλαβε 38.256 ευρώ, εκ των οποίων τα 20.513 έξοδα του ιδίου, τα 11.298 έξοδα της συζύγου του και τα 6.446 έξοδα του παιδιού του.

Επιπλέον, μέσα σε αυτούς τους 10 μήνες πραγματοποίησε 79 επισκέψεις σε γιατρούς, χωρίς όμως να προσδιορίζεται το πρόβλημα, αλλά και χωρίς να υπάρχει ιατρική γνωμάτευση.

Τα ευρήματα δε σταματούν εκεί, αφού διαπιστώθηκε επιπλέον ότι ο αξιωματικός υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, γαστροσκόπηση και κολονοσκόπηση χωρίς, ωστόσο, να απουσιάσει με άδεια ασθενείας από την εργασία του.

Ακόμα, υποβλήθηκε σε 22 θεραπείες μασάζ με ηλεκτροθεραπεία, μέσα σε διάστημα έξι μηνών, ενώ η σύζυγος του έκανε 9 γυναικολογικές εξετάσεις, επίσης σε διάστημα έξι μηνών. σε μόλις έξι μήνες.

Η υπόθεση παραμένει υπό διερεύνηση, ενώ παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο οι έρευνες της Αστυνομίας να φέρουν στο φως και πειθαρχικές ευθύνες από δημόσιους λειτουργούς.