Σουηδία: Συντριβή μαχητικού αεροσκάφους μετά από σύγκρουση με σμήνος πουλιών

Σουηδικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου Jas 39 Gripen συνετρίβη την Τρίτη στα νότια της σκανδιναβικής χώρας, έπειτα από σύγκρουσή του με σμήνος πουλιών.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Σουηδίας σημειώνουν πως το αεροσκάφος συνετρίβη στην περιοχή οκτώ χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Ρόνεμπι, έπειτα από σύγκρουσή του με σμήνος πουλιών.

«Ο πιλότος χρησιμοποίησε εγκαίρως το σύστημα εκτόξευσης, περισυνελέγη λίγο αργότερα από ελικόπτερο διάσωσης, και δεν φαίνεται να έχει τραυματιστεί σοβαρά, αλλά δεν γνωρίζουμε περισσότερα για την κατάστασή του προς το παρόν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων Γιόχαν Λούντμπεργ μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ΤΤ.

Ο πιλότος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο και πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι σε καλή κατάσταση, δεδομένης της περιπέτειάς του.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο συναγερμός σήμανε στις 9:41 το πρωί τοπική ώρα, όταν αυτόπτης μάρτυρας ενημέρωσε πως είδε ένα αεροσκάφος και αμέσως μετά μια στήλη καπνού.

Το σημείο που συνετρίβη το μαχητικό έχει αποκλειστεί από αστυνομία και ένοπλες δυνάμεις  προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες στα συντρίμμια του.

Πηγή:cnn.gr