Ταξιδιωτική οδηγία ΥΠΕΞ λόγω των φυσικών καταστροφών στην Ινδονησία

Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σχετικά με τις φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν, αυτή την περίοδο, στην Ινδονησία, και καλεί τους Κύπριους πολίτες που ευρίσκονται ή πρόκειται να ταξιδέψουν για οποιονδήποτε λόγο στην Ινδονησία, πλησίον των επηρεαζόμενων περιοχών, να ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες των αρχών, συμπεριλαμβανομένων και αυτών για τυχόν υποχρεωτικές εκκενώσεις και παρακολουθούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ αναφέρει πως ο σεισμός, μεγέθους 7 στην κλίμακα ρίχτερ, της 5ης Αυγούστου 2018, στα βορειοανατολικά του νησιού Lombok και οι μετασεισμοί, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές στα νησιά Lombok, Gili, καθώς και στο Bali.

Παράλληλα, σημειώνει ότι λόγω έντονης ηφαιστειακής δραστηριότητας, οι αρχές της Ινδονησίας έχουν προσδιορίσει περιοχή ακτίνας τεσσάρων χιλιομέτρων από τον κρατήρα του όρους Agung ανατολικά του Bali και επτά χιλιομέτρων από τον κρατήρα του όρους Sinabung, στο Kalo Regency, στην νότια Sumatra, ως απαγορευμένες ζώνες.

Καλεί, επίσης, τους Κύπριους πολίτες όπως σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο, να γίνουν άλλες διευθετήσεις σχετικά με το ταξίδι τους, να έρθουν σε επαφή με τους ταξιδιωτικούς τους πράκτορες, για τα περαιτέρω.

«Κύπριοι πολίτες που βρίσκονται εντός των περιοχών που έχουν κηρυχθεί, από τις τοπικές αρχές, ως απαγορευμένες, καλούνται να αναχωρήσουν άμεσα», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, οι Κύπριοι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα κάτωθι τηλέφωνα ή/και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα www.oikade.gov.cy, για εγγραφή στο σύστημα εθελοντικής εγγραφής στοιχείων Κυπρίων πολιτών που βρίσκονται δια οποιοδήποτε λόγο στο εξωτερικό.

Λειτουργός Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών:
+357 99660129 (μετά τις ώρες εργασίας)

Τμήμα Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εξωτερικών:
+357 22801000

Τμήμα Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου Εξωτερικών:
+357 22651113

Πηγή: ΚΥΠΕ