Αφγανιστάν: Επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε γυμναστήριο – Νεκροί και τραυματίες

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 18 τραυματίστηκαν σήμερα όταν βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος μέσα στις εγκαταστάσεις ενός αθλητικού συλλόγου, στην πρωτεύουσα Καμπούλ.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για αυτήν την επίθεση στη συνοικία Νταστ-ε-Μπάρχι, όπου ζουν πολλοί σιίτες της μειονότητας των Χαζάρων. Η περιοχή μπαίνει συχνά στο στόχαστρο τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους. Τον περασμένο μήνα δεκάδες μαθητές που ετοιμάζονταν να δώσουν εξετάσεις για την εισαγωγή τους στο πανεπιστήμιο σκοτώθηκαν σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο της συνοικίας αυτής.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών Νατζίμπ Ντάνις διευκρίνισε ότι στο στόχαστρο του καμικάζι είχε μπει ένας γυμναστικός όμιλος πάλης. Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τα θύματα ή τις ζημιές που προκλήθηκαν.

Το υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι από τα συντρίμμια έχουν ανασυρθεί τέσσερις νεκροί και 18 τραυματίες, αλλά ότι αυτός πιθανότατα δεν είναι ο τελικός απολογισμός.

Πηγή: protothema