Aνδρέας Βύρας : «Αποδείξαμε ότι τολμούμε»

Με μια σειρά θεμάτων, έργων, ζητημάτων βρίσκεται αντιμέτωπη η Λάρνακα. Χρόνια θέματα όπως οι πετρελαιοδεξαμενές, λιμάνι Μαρίνα, αρχαίο λιμάνι και οι εξελίξεις γύρω από αυτά, αλλά και νέα δεδομένα για τη πόλη του Ζήνωνα. Σε μια κουβέντα γύρω από όλα όσα αφορούν στην Λάρνακα είχαμε με τον Δήμαρχο της πόλης Ανδρέα Βύρα ο οποίος ανάμεσα σε άλλα τονίζει: “Το νυν δημοτικό συμβούλιο έχει αποδείξει ότι τολμά. Αποδείξαμε ότι τολμούμε! Και για το λιμάνι Μαρίνα και για το πλαφόν εκεί που όλα οδηγούσαν σε ναυάγιο εμείς επαναφέραμε τα πράγματα σε σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα σε αυτή τη πενταετία να φύγουμε από έργα που συζητούσαμε για δεκαετίες (λιμάνι Μαρίνα, πετρελαιοδεξαμενές, κοινοτικό, δημοτική αγορά, κτλ) και να είναι η πενταετία της υλοποίησης και μεγάλων έργων της πόλης”

Της Γιώτας Δημητρίου

Να ξεκινήσουμε με το πιο επίκαιρο θέμα των ημερών για τη Λάρνακα: Τι γίνεται με το λιμάνι της πόλης;
Η επίσημη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι παραδόθηκαν τα τελικά έγγραφα της προσφοράς στους επενδυτές και η ανεπίσημη ενημέρωση που έχουμε είναι ότι μέσα στα έγγραφα δεν υπάρχει το πλαφόν, η διαδικασία τρέχει και στις 5 Οκτωβρίου οι επενδυτές θα υποβάλουν την τελική τους πρόταση για το έργο.

Άρα δεν προκύπτει κάποιο πρόβλημα μέχρι στιγμής.

Θέλω να πιστεύω πως υπάρχουν όλοι οι προθέσεις για μια καλή συμφωνία, τόσο για το δημόσιο συμφέρον (την απόδοση που πρέπει να έχει πίσω το κράτος για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας) όσο και για τους επενδυτές, αλλά και για την Λάρνακα ότι θα υπάρξει μια επένδυση η οποία θα αλλάξει προς το καλύτερο τα δεδομένα που υπάρχουν σήμερα στη Λάρνακα.

Είστε αισιόδοξος ότι όλα προχωρούν σωστά;
Υπάρχει μια θετική προδιάθεση η οποία ελπίζουμε να μετουσιωθεί σε πράξη.

 Οι υποψήφιοι επενδυτές είναι Ισραηλίτες όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ναι;
Ναι.

Με το θέμα των πετρελαιοειδών τι γίνεται;
Ο Δήμος Λάρνακας παρακολουθεί και ασχολείται με το θέμα στενά. Έγιναν ήδη συνεδρίες της επιτροπής παρακολούθησης και ο Δήμος συμμετείχε τόσο με τον εκπρόσωπο της τεχνικής υπηρεσίας όσο και με τον Δημοτικό Γραμματέα. Έχουμε εικόνα, ξέρουμε με λεπτομέρεια τι γίνεται και τι όχι προς της κατεύθυνση της μετακίνησης.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι υπάρχει μια κινητικότητα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά ακόμα είμαστε στα αρχικά στάδια και ούτε μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι πάμε ή δεν πάμε καλά. Μέχρι σήμερα υπάρχει μια κινητικότητα, υπάρχουν κάποιες θετικές εξελίξεις οι οποίες θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχιστούν και δεν θα είναι κάποιες μεμονωμένες ενέργειες.
Από τη πλευρά μας ως  Δήμος κάθε τρεις μήνες θα ενημερώνουμε τον κόσμο της πόλης μας που βρίσκονται οι διαδικασίες. Θέλω να τονίσω πως εκεί που θα διαπιστώσουμε πως δεν προχωρούν οι διαδικασίες μετακίνησης είμαστε αποφασισμένοι για δράση και αντιδράσεις. Η αντίδραση μας θα είναι άμεση και δυναμική, έτσι ώστε να μην γίνει αυτό που γινόταν εδώ και χρόνια, να λήγουν τα διατάγματα και να έρχονται νέες παρατάσεις και εμπαιγμοί.
Για εμάς δεν υπάρχει πίσω σε αυτή την προσπάθεια, η μετακίνηση των επικίνδυνων αυτών εγκαταστάσεων είναι ο μόνος δρόμος.
Για το Δήμο Λάρνακας είναι μια συνεχής προσπάθεια η μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών.

Επί δικής σας θητείας έχει εφαρμοστεί ο θεσμός των δημόσιων διαβουλεύσεων. Πότε κρίνετε πως είναι αναγκαίες οι δημόσιες διαβουλεύσεις κύριε Δήμαρχε;

Υπάρχουν σοβαρά ζητήματα τα οποία ως Δήμος θέλουμε και τις απόψεις του κόσμου, των Δημοτών, για να προχωρήσουμε. Σε αυτά τα ζητήματα, όποια κι αν είναι θα γίνονται δημόσιες διαβουλεύσεις. Για το θέμα των πετρελαιοειδών μόλις έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα που και πως κατευθύνονται τα πράγματα πάλι θα κάνουμε δημόσια διαβούλευση για το θέμα αυτό.
Αυτοί οι τρεις μήνες είναι σημαντικοί γιατί θα δούμε αν προχωρούν οι διαδικασίες όπως πρέπει για να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, τα οποία εμείς διαφωνούμε αλλά έστω και με μια καθυστέρηση να ξέρουμε ότι όλα προχωρούν όπως πρέπει για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων. Πιστεύοω ότι Νοέμβριο – Δεκέμβριο θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα πως προχωρούν τα πράγματα και εκεί θα καλέσουμε τον κόσμο σε μια Πανδημοτική συγκέντρωση για να τον ενημερώσουμε με λεπτομέρεια πως προχωρά το σημαντικότατο για τη Λάρνακα αυτό ζήτημα.
Επίσης, για τις εξελίξεις με το λιμάνι αναμένουμε την διαδικασία να ολοκληρωθεί και θα ενημερώσουμε τον κόσμο είτε για την επιτυχή κατάληξη ή για το πως προχωρούμε.

Για τα γήπεδα αντισφαίρισης πάνω από το αρχαίο λιμάνι της πόλης, υπήρχαν έντονοι ψίθυροι πως τελικά δεν θα μετακινηθούν….Τι γίνεται με το θέμα αυτό;
Πράγματι υπήρξαν κάποιες διαφορές με τον όμιλο αντισφαίρισης και τον ΚΟΑ για τις επιφάνειες των γηπέδων στο καινούριο κτήριο. Οι διαφορές όμως έχουν λυθεί αφού ο ΚΟΑ ανέλαβε το επιπρόσθετο κόστος που θα προκύψει για τις επιφάνειες αυτές. Επίσης υπήρξε κάποιο θέμα με το έδαφος στην περιοχή αφού διαπιστώθηκε πως υπήρχε βάλτος και έπρεπε να γίνουν κάποιες επιπρόσθετες ενέργειες που κοστίζουν, ευτυχώς ο ΚΟΑ έχει αναλάβει τα έξοδα και γι αυτό. Η διαβεβαίωση που έχουμε είναι πως ο εργολάβος έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες στο χώρο και εργάζεται πάνω στη νέα θεμελίωση. Τη Δευτέρα έχει οριστεί συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων μελών για να ορίσουμε τα νέα χρονοδιαγράμματα.
Η διαδικασία τρέχει, ως  Δήμος την παρακολουθούμε με προβλήματα μεν τα οποία θα προκαλέσουμε μια μικρή καθυστέρηση λόγω των έργων για την θεμελίωση, αλλά το έργο και οι διαδικασίες μετακίνησης των γηπέδων αντισφαίρισης προχωρούν. Για εμάς ως Δημοτικό Συμβούλιο είναι ένα από τα θέματα μέγιστης σημασίας, αντιλαμβάνεστε, μιλάμε για την ανάδειξη του αρχαίου λιμανιού της πόλης μας.

Πρόσφατα μια Βρετανική εφημερίδα έχει κατατάξει τη Λάρνακα ως την 6η πιο αρχαία πόλη στην Ευρώπη. Εσείς ως Δήμαρχος μιας πόλης με τόση αρχαία ιστορία πως σκέφτεστε να αξιοποιήσετε το γεγονός αυτό για προώθηση της πόλης και των αρχαίων της μνημείων;
Είναι πάσης γνωστό πως η Λάρνακα είναι ανάμεσα στις 20 αρχαιότερες πόλεις στο κόσμο με συνεχιζόμενη κατοίκηση. Εμείς μέχρι σήμερα από αυτό “αξιοποιούμε” μόνο τα αρνητικά (δυσκολίες με το αποχετευτικό, κοκ) αλλά δεν αξιοποιήσαμε θετικά αυτό το πλεονέκτημα και αυτό το μεγάλο πλούτο της πόλης μας.
Ένα πλάνο που έχουμε ως Δήμος σε συνεννόηση με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, είναι η δημιουργία ενός χώρου που θα προβάλλει την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας.
Αυτό θα γίνει απέναντι από το αρχαίο λιμάνι (που σήμερα βρίσκονται τα γήπεδα αντισφαίρισης), θα γίνει επαναλειτουργία του αρχαίου μουσείου αλλά και δημιουργία νέου μουσείο ενάλιας αρχαιολογίας.

Αυτά τα σχέδια έχουν προχωρήσει;
Βεβαίως, το Τμήμα Αρχαιοτήτων έχει ήδη εξασφαλίσει τα κονδύλια (κάποια εκατομμύρια) από το Ίδρυμα Φροστ του Λονδίνου. Βρήκαμε το χώρο ο οποίος ανήκει στο Υπουργείο Μεταφορών, έχουμε συνάντηση με την αρμόδια Υπουργό μέσα στις επόμενες μέρες έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε όλα τα πράσινα φώτα για να συνεχιστούν οι προσπάθειες του Δήμου και του Τμήματος Αρχαιοτήτων προς αυτή την κατεύθυνση για τη δημιουργία Μουσείο Ενάλιας Αρχαιολογίας. Αυτοί οι τρεις χώροι μαζί στην ίδια περιοχή (αρχαίο λιμάνι, αρχαιολογικό μουσείο, μουσείο ενάλια αρχαιολογίας) θα ενισχύσουν τον πολιτισμό στη πόλη μας και το τουρισμό.

Ο τεχνητός ύφαλος στην περιοχή Δρόμου Δεκέλιας προχωρά;
Ναι προχωρά, υπήρχαν κάποια θέματα με τον καθαρισμό τους αλλά επιλύθηκαν και είναι καθορισμένες οι ημερομηνίες που θα γίνει και αυτό το σημαντικό έργο. Ας μη ξεχνάμε πως το ναυάγιο Ζηνοβία φέρνει χιλιάδες καταδυτικό τουρισμό στη πόλη μας κάθε χρόνο ενώ το πρόσφατο ρεκορ του κατάφερε να διαφημίσει τη πόλη μας στο εξωτερικό, υπήρχαν ειδικά ρεπορτάζ στο BBC News, Euronews και άλλα μεγάλα ΜΜΕ του εξωτερικού. Σε συνεννόηση με την ΕΤΑΠ Λάρνακας προσπαθούμε να προβάλλουμε αυτά τα πλεονεκτήματα της πόλης μας όπως είναι το ναυάγιο Ζηνοβία κτλ.

Το Πανεπιστήμιο της Λάρνακας πως προχωρά;
Καταρχάς να υπενθυμίσουμε πως υπάρχει ειλημμένη απόφαση από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου για τη δημιουργία της Σχολής. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα στάδια της περιβαλλοντικής μελέτης μόλις εξασφαλιστεί η περιβαλλοντική μελέτη υπάρχει δέσμευση από το Υπουργικό Συμβούλιο και τον ίδιο τον ΠτΔ θα προχωρήσει το έργο.
Βέβαια από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, του χρόνου (Σεπτέμβριο 2019) είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε φοιτητές σε άλλους χώρους της πόλης. Για τον ένα τον χώρο βρισκόμαστε σε διαδικασία εξασφάλισης ευρωπαϊκού κονδυλιού από το τμήμα Αλιείας για ανακαίνιση του.

Πάμε σε κάτι αρνητικό. Υπήρχαν δημοσιεύματα και εμείς έχουμε ασχοληθεί με το παράνομα χτίσμα στην περιοχή Μακένζι, το λεγόμενο “Κάστρο” αλήθεια τι γίνεται;
Καταφέραμε ως Δήμος Λάρνακας και σταματήσαμε τις εργασίες. Καταγγείλαμε την υπόθεση στην αστυνομία για την παρέμβαση στη παραλία.
Οι επενδυτές έχουν ζητήσει παρέκκλιση από το Υπουργικό Συμβούλιο…

Ναι Δήμαρχε αυτό είναι σωστό;
Κοίταξε, στον χώρο εκεί υπήρχε ήδη κτήριο. Αν προχωρούσε σε ανακαίνιση του δεν θα χρειαζόταν επιπρόσθετη άδεια. Επειδή όμως προχώρησε σε νέο χτίσμα χρειάζονται οι σχετικές άδειες κτλ. Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.
Θέλω να τονίσω όμως ότι ο Δήμος Λάρνακας από τη πρώτη στιγμή που διαπίστωσε την παρανομία κινήθηκε άμεσα με έκδοση διατάγματος, καταγγελίες κτλ.

Πρόσφατα, εσείς ως Δήμαρχος με την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, αποφασίσατε όπως προχωρήσετε σε τοποθέτηση παρκόμετρων στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων και αυτό έχει σχολιαστεί αρνητικά από αρκετό κόσμο. Γιατί προχωρήσατε στη λήψη μιας τέτοιας απόφασης;
Το πρώτο πράγμα που θέλω να πω είναι ότι πρόκειται για μια προσωρινή απόφαση. Αυτή είναι η θέση του δημοτικού συμβουλίου. Δεδομένου όμως ότι κλείνει ο χώρος στάθμευσης της αγοράς (με 140 χώρους στάθμευσης), σε λίγο καιρό θα κλείσει και ο χώρος του Ζουχουρί για υλοποίηση έργων, αντιλαμβάνεστε πως αυτόματα θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης στη πόλη. Έπρεπε ως Δημοτική Αρχή να βρούμε λύσεις. Σκεφτείτε να κλείναμε και το παραλιακό μέτωπο και να μην μπορεί ούτε εκεί να γίνεται στάθμευση!  Με την ολοκλήρωση των έργων μέσα στη πόλη είμαι ο πρώτος που θα βάλει θέμα να σταματήσει η στάθμευση στο παραλιακό μέτωπο.
Επίσης σήμερα υπάρχει μια ασυδοσία όσων αφορά τις σταθμεύσεις στο παραλιακό μέτωπο. Αυτό θα αλλάξει με σχεδιασμούς συγκεκριμένων χώρων στάθμευσης (χώρος για ταξί, πυροσβεστική, κτλ).
Σέβομαι τη θέση της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ και όσων ψήφισαν κατά και κατανοώ τους λόγους που το έκαναν.

Επίσης θέλω να πω σε όσους κάνουν παράπονα για τα παρκόμετρα και για τα έσοδα από δημοτικούς χώρους στάθμευσης, πως άλλοι Δήμοι αυξάνουν φορολογίες, αυξάνουν τα σκύβαλα, εμείς ως Δήμος Λάρνακας αποφασίσαμε και μέχρι στιγμής το τηρούμε να μην προχωρήσουμε σε αυξήσεις φορολογιών όπως κάνουν άλλοι Δήμου. Ε, αντιλαμβάνεστε από κάπου πρέπει να καλύψουμε έξοδα του Δήμου που χάνουμε και λόγω αυξημένων κόστων, θα χάσουμε και ένα μεγάλο έσοδο από το κλείσιμο της δημοτικής αγοράς. Θεωρήσαμε ότι το πιο ανώδυνο είναι αυτό. Επίσης με αυτό το τρόπο, έστω τον προσωρινό, όσοι σταθμεύουν στις Φοινικούδες θα είναι για λίγη ώρα λόγω παρκόμετρου και όσοι εργάζονται εκεί και θέλουν να σταθμεύσουν πολλές ώρες θα μπορούν να παρκάρουν στο δωρεάν χώρο στάθμευσης της αρχής λιμένων λίγο πιο κάτω και να περπατήσουν να πάνε στη δουλειά τους.

Κάποιοι λένε πως και τώρα με την απόφαση αυτή για στάθμευση στις Φοινικούδες και με άλλα πολλά που συμβαίνουν στο παραλιακό μέτωπο, αλλοιώνεται εντελώς το αρχικό σχέδιο και όραμα του Άγγελου Δημητρίου…
Μα γι αυτό δεν ευθύνεται ο σημερινός Δήμαρχος ή το σημερινό δημοτικό συμβούλιο! Το νυ δημοτικό συμβούλιο βρήκε έτοιμα τα όσα υπάρχουν στις φοινικούδες. Η στάθμευση στις Φοινικούδες δεν ήταν κάτι που το νυν δημοτικό συμβούλιο δημιούργησε!

Γίνεται συχνά λόγος για το θέμα καθαριότητας στη πόλη και μάλιστα βλέπουμε παράπονα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από δημότες ή μέσα από αρθρογραφία σε τοπικά ΜΜΕ της Λάρνακας. Αλήθεια τι γίνεται;
Θέλω να πω ότι το νυν δημοτικό συμβούλιο έκανε κάποιες καινοτομίες όσον αφορά στο θέμα της καθαριότητας στη πόλη. Για πρώτη φορά υπάρχουν συνεργεία και καθαρίζονται όλα τα πεζοδρόμια της πόλης από χόρτα. Σε ολόκληρες γειτονιές! Για πρώτη φορά ξεκίνησε το πλύσιμο σημαντικών περιοχών της πόλης (κέντρο πόλης κτλ) με μηχανή. Αυτά όλα για πρώτη φορά στη Λάρνακα.
Επίσης κάθε μήνα καθαρίζονται όλα τα πάρκα του Δήμου! Κι αυτό μια καινοτομία του νυν δημοτικού συμβουλίου.
Φέτος θα προχωρήσουμε και σε πρόσληψη οκτώ νέων οδοκαθαριστών του Δήμου (έκτακτων) έτσι ώστε σε όλες τις περιοχές να υπάρχει οδοκαθαριστής. Ακόμα μια καινοτομία του νυν δημοτικού συμβουλίου. Παλαιότερα καθαρίζονταν 4 φορές τον χρόνο.
Κυρίως όμως πρέπει όλοι να κάνουμε την αυτοκριτική μας για το θέμα καθαριότητα. Έχουμε επιβεβαιωμένες καταγγελίες ότι περνάει το συνεργείο του Δήμου καθαρίζει, περνά ο οδοκαθαριστής και καθαρίζει και μετά από λίγο υπάρχους ακαθαρσίες. Μα είναι και θέμα συνείδησης! Δυστυχώς έχουμε σοβαρό πρόβλημα συνείδησης.
Ο Δήμος επαναλαμβάνω δίνει έμφαση στο θέμα καθαριότητα.

Η πόρτα σας παραμένει ανοικτή για τους Δημότες κάθε Παρασκευή;
Βεβαίως όποιος δημότης θέλει μπορεί να έρθει τις Παρασκευές να κάνει εισηγήσεις, παράπονα και νομίζω ότι όποιος παρακολουθεί τη δράση μου γνωρίζει καλά πόσο έξω στον κόσμο βρίσκομαι για να τον ακούω και να ανταλλάσουμε απόψεις.

Επιπλέον έχουμε δημιουργήσει εδώ και μήνες το application μέσα από το οποίο μπορεί ο Δημότης ανα πάσα στιγμή να στείλει το παράπονο ή εισήγηση του και να λάβει άμεσα λύση ή απάντηση στο θέμα του και βεβαίως τα τηλέφωνα του Δήμου είναι στη διάθεση του κόσμου, να πάρει τηλέφωνο να πει παράπονα ή εισηγήσεις.
Νομίζω πως την επαφή με τον κόσμο την έχουμε πάρει σε πιο ψηλό επίπεδο.

Δήμαρχε Οκτώβριο-Νοέμβριο πραγματοποιείται η πρώτη Μπιενάλε στη Κύπρο, η “Μπιενάλε Λάρνακα 2018” που θα διεξαχθεί στη Λάρνακα. Τι σημαίνει για το Δήμο Λάρνακας αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός;
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα γίνει στη πόλη μας και πολύ περισσότερο επειδή αφορά πρωτοβουλία νέων ανθρώπων και καλλιτεχνών της πόλης μας. Δεν είναι μια διοργάνωση του Δήμου και αυτό μας χαροποιεί διότι οι όμορφες και σημαντικές πρωτοβουλίες δίνουν μια άλλη διάσταση στο πολιτιστικό γίγνωσθαι της πόλης μας. Το ενθαρρύνουμε πλήρως είμαστε δίπλα τους και ελπίζουμε να είναι πετυχημένο και να γίνει θεσμός. Πρόκειται για μια μεγάλη και σημαντική διοργάνωση.

Τα μελλοντικά σχέδια σας;

Προχωράμε πολύ καλά με την υλοποίηση των έργων που είναι χρηματοδοτημένα από τα διαρθρωτικά ταμεία (ξεκίνησε ο δημοτικός κήπος, ξεκινά η αγορά αυτή τη βδομάδα, εντός του χρόνου ξεκινά το Κοινοτικό, η Λέσχη, βγαίνουμε σε προσφορές για πεζοδρομοποιήσεις, τελείωσε ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός Ζουχουρί, υπάρχει πλάνο μέχρι τέλος του χρόνου να μπει νεος εργολάβος) πήρα το δρόμο τους τα έργα.

Τώρα οι προσπάθειες είναι να προγραμματιστούν τα νέα έργα για τη πόλη της Λάρνακας. Εμείς, και το λέω συνειδητά, παραλάβαμε ανώριμα έργα. Υπήρχαν κάποια εγκεκριμένα έργα χωρίς όμως κανένα προγραμματισμό και ενέργειες υλοποίησης τους.
Στόχος μου είναι ο προγραμματισμός νέων έργων μεγάλων έργων αλλά και έργων που αφορούν την καθημερινότητα μας όπως είναι οι δρόμοι. Ξεκινάμε τη Δευτέρα με κονδύλι 2 εκατομμυρίων να επιστρώσουμε δρόμους οι οποίοι έχουν τεράστιο πρόβλημα και που κανονικά δεν γίνονταν επιστρώσεις λόγω του  ότι δεν τελείωσε το αποχετευτικό και λογω των αρχαίων στην περιοχή (περιοχή Μητρόπολης, Χρυσοπολίτισσα, κτλ),αλλά εμείς θα τολμήσουμε να προχωρήσουμε. Ειπαμε ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση να έχουμε άθλιους δρόμους και να είναι όμηρος η πόλη σε κάποια δεδομένα. Οι δρόμοι της Λάρνακας έχουν πρόβλημα και έχουμε πει πως είναι μέσα στις προτεραιότητες μας να λυθεί και αυτό το χρόνιο ζήτημα.
Το νυν δημοτικό συμβούλιο έχει αποδείξει ότι τολμά. Αποδείξαμε ότι τολμούμε!
Και για το λιμάνι Μαρίνα και για το πλαφόν εκεί που όλα οδηγούσαν σε ναυάγιο εμείς επαναφέραμε τα πράγματα σε σωστή κατεύθυνση. Υπάρχει βούληση και αποφασιστικότητα σε αυτή τη πενταετία να φύγουμε από έργα που συζητούσαμε για δεκαετίες (λιμάνι Μαρίνα, πετρελαιοδεξαμενές, κοινοτικό, δημοτική αγορά, κτλ) και να είναι η πενταετία της υλοποίησης και μεγάλων έργων της πόλης.

Τέλος, είστε ικανοποιημένος με τη μέχρι σήμερα πορεία σας ως Δήμαρχος Λάρνακας;
Ποτέ δεν υπάρχει πλήρης ικανοποίηση όταν ασχολείσαι με τα κοινά. Είμαι ικανοποιημένος για το ότι μπήκαν σε τελική ευθεία αρκετά έργα, ότι προσπαθούμε, ότι υπάρχει καλή συνεργασία και καλό κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.