Αύξηση 9,3% στον αριθμό αδειών σε αλλοδαπούς για αγορά ακινήτων στην Πάφο

Ανοδική είναι η τάση σε ό,τι αφορά τις εγκρίσεις αιτήσεων από αλλοδαπούς για απόκτηση ακίνητης ιδιοκτησίας στην επαρχία Πάφου, με τον αριθμό των εγκρίσεων να αυξήθηκε κατά το πρώτο εξάμηνο 2018 κατά 9,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ, η Επαρχος Πάφου Μαίρη Λάμπρου ανέφερε πως το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2017, η αξία της πωληθείσας περιουσίας αυξήθηκε κατά 6,1%, ενώ 9,3% αύξηση σημειώθηκε στον αριθμό των αιτητών στους οποίους δόθηκε έγκριση.

Η αξία της περιουσίας για την οποία χορηγήθηκαν εγκρίσεις, σημείωσε η κ. Λάμπρου, ανέρχεται σε σχεδόν 72 εκατ. Ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018 και αυτή η περιουσία αποκτήθηκε από 326 άτομα.

Όπως εξήγησε, η κ. Λάμπρου, αυτές οι εγκρίσεις δίδονται σε περιπτώσεις Κινέζων, Ρώσων και αιτητών από άλλες τρίτες χώρες μη μέλη της ΕΕ.

Εκείνοι οι αιτητές, που κατάγονται από κράτη μέλη της ΕΕ δεν χρειάζονται ειδική έγκριση να αποκτήσουν την περιουσία, συμπλήρωσε.

Η Έπαρχος Πάφου είπε ακόμη πως η πλειονότητα των αιτητών που αποκτούν περιουσία είναι Ρώσοι και στα δύο εξάμηνα των δύο χρόνων.

Πηγή: ΚΥΠΕ