Εγκαινιάστηκε στο Συργιανοχώρι μονάδα παροχής νερού προς άρδευση

Με ντόπιες υδάτινες πηγές λειτουργεί από χθες στη Μόρφου η μονάδα παροχής νερού προς άρδευση για 6.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης γύρω από την πόλη.

Όπως αναφέρει ο τ/κ Τύπος, τα εγκαίνια τέλεσε χθες στο Συργιανοχώρι ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν, παρουσία του «υπουργού γεωργίας», Ερκούτ Σιαχαλί και άλλων.

Σύμφωνα με τη Γενί Ντουζέν κατά τη διάρκεια της πρώτης φάσης του έργου τέθηκαν σε λειτουργία 10 πηγάδια, στο σύστημα προστίθενται ανά ώρα 350 κυβικά μέτρα νερού, παρέχοντας νερό σε 6.000 στρέμματα συνολικά με έναν αγωγό μήκους 1.800 μέτρων.

Στο δεύτερο μέρος του έργου θα κατασκευασθεί αγωγός μήκους 3.200 μέτρων και θα προστεθούν στην ήδη αρδεύσιμη γη άλλα 2.000 στρέμματα. Το τελικό μήκος του νέου αγωγού θα φτάσει τα 10.000 μέτρα.

Μαζί με το νερό από την Τουρκία, σημειώνεται, η αρδεύσιμη γη θα φτάσει τις 18.000 στρέμματα.

Στην ομιλία του στα εγκαίνια ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν δήλωσε ότι οι Τ/κ θα συνεχίσουν στο δρόμο τους αν οικονομικά και κοινωνικά ανεπτυγμένη κοινωνία με την εργασία και την παραγωγή και θα αισθάνονται περήφανοι για τους εαυτούς τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Οι Τ/κ, συνέχισε, δεν μπορούν να πάνε πουθενά κλαίγοντας και παραπονούμενοι και «υπάρχει ένας δρόμου που μαζί πρέπει να περπατήσουμε, αυτός της δουλειάς και της παραγωγής».

Πηγή: ΚΥΠΕ
Εικόνα Αρχείου