Επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία αρχίζει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Βουλής

Για επίσημη επίσκεψη στην Ουγγαρία αναχωρεί τη Δευτέρα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, έπειτα από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας, László Kövér.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Συλλούρης, πέραν από τη συνάντηση που θα έχει με τον Ούγγρο ομόλογό του, θα έχει συνάντηση με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό, Zsolt Semjén και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών, Υφυπουργό για την Πολιτική Ασφάλειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Εμπορίου, Péter Sztáray.

Ο Πρόεδρος της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης, Kövér θα παραθέσει, εξάλλου, επίσημο γεύμα προς τιμή του Κύπριου ομολόγου του, ενώ ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ουγγρικής Εθνοσυνέλευσης, János Latorcai θα παραθέσει δείπνο. Ο Πρόεδρος της Βουλής θα επισκεφθεί, τέλος, χώρους ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Τον Πρόεδρο της Βουλής συνοδεύουν ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Βουλής, Σωκράτης Σωκράτους, η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Διεθνών Σχέσεων, Εύη Σταυρή-Χατζηγιάννη και η Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων Α’, Δανάη Αγαθοκλέους.

Την Τετάρτη, ο κ. Συλλούρης θα μεταβεί στο Λιχτενστάιν, για να συμμετάσχει στη 12η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων Μικρών Κρατών Ευρώπης. Αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της Παρασκευής, 21 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ