Ιρανός Πρέσβης: Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της Κύπρου

Το Ιράν στήριξε και θα συνεχίσει να στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της Κύπρου για επανένωση, δήλωσε ο απερχόμενος Πρέσβης της χώρας Reza Zabib, ύστερα από αποχαιρετιστήρια συνάντηση που είχε σήμερα με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού, στα γραφεία του κόμματος.

Ο Ιρανός Πρέσβης, ο οποίος αποχωρεί από την Κύπρο ύστερα από τεσσεράμισι χρόνια, ευχήθηκε να υπάρξει σύντομα μια βιώσιμη λύση του Κυπριακού, βασισμένη στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και τα κριτήρια που συμφωνήθηκαν από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

Όπως σημείωσε, κατά την περίοδο αυτή, η Κύπρος και το Ιράν υπέγραψαν σημαντικές συμφωνίες και έλαβαν χώρα ανταλλαγές επισκέψεων σε υπουργικό επίπεδο, ενώ οι δύο χώρες εργάστηκαν επί των επιχειρηματικών και πολιτισμικών τους σχέσεων.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε, από πλευράς του, ότι ο Ιρανός Πρέσβης εργάστηκε για πάνω από τέσσερα χρόνια πολύ παραγωγικά στην Κύπρο και προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης των σχέσεων της Κύπρου και του Ιράν, αλλά και του ΑΚΕΛ με το Ιράν.

«Ολο το διάστημα της εδώ παραμονής του συνεργαστήκαμε με ειλικρίνεια, εντιμότητα και αλληλοσεβασμό. Έχει συμβάλει τα μέγιστα στο να βελτιωθούν οι σχέσεις των δύο χωρών και οι σχέσεις του ΑΚΕΛ με το Ιράν» είπε και ευχαρίστησε τον Ιρανό Πρέσβη για τη συνέπεια με την οποία στήριξε τον αγώνα της Κύπρου και του κυπριακού λαού για απελευθέρωση και επανένωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ