Λευκωσία: Πυροβολισμοί εναντίον Τουρκοκύπριων διαρρηκτών

Πυροβολισμοί εναντίον Τουρκοκύπριων οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί να κινούνται ύποπτα με όχημα ενοικιάσεως του ψευδοκράτους, έριξαν αστυνομικοί τα ξημερώματα της Πέμπτης (13/09).

Το όχημα με τους 5 επιβάτες εντοπίστηκε από περίπολο του ΤΑΕ Λευκωσίας στις 3:30 π.μ στην περιοχή Σταυρού στον Στρόβολο. Η Αστυνομία θεώρησε ότι το όχημα κινείτο ύποπτα, για αυτό οι αστυνομικοί κινήθηκαν για να το ανακόψουν. Οι Τ/κ ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να ξεφύγουν. Οι αστυνομικοί έριξαν προειδοποιητικούς πυροβολισμούς στον αέρα προκειμένου να κάνουν τον οδηγό να σταματήσει αλλά δίχως αποτέλεσμα.

Οι Τουρκοκύπριοι κατάφεραν να ξεφύγουν ωστόσο λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντόπισαν το όχημα εγκαταλελειμμένο, μέσα στο οποίο υπήρχαν διαρρηκτικά εργαλεία.

Η Αστυνομία πιστεύει ότι είναι η ίδια σπείρα που διενέργησε ληστείες, διαρρήξεις και κλοπές στην περιοχή Πέρα Χωριού και Λευκωσίας, αφού διαπιστώθηκε ότι οι δύο επιβαίνοντες Τουρκοκύπριοι καταζητούνται από τον περασμένο μήνα για υπόθεση ένοπλης ληστείας στο Πέρα Χωριό Νήσου. Η εν λόγω σπείρα έρχεται και καταφεύγει στα κατεχόμενα.

Το ΤΑΕ Λευκωσίας με συνεννόηση με τα άλλα τμήματα των περιοχών θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ούτως ώστε να εντοπιστούν οι πέντε και να συλληφθούν.