Πάφος: Μας την «πέσαν» χιλιάδες ψευδοκατσίκες – «Βόσκουν» και τα Ην. Έθνη

Βόσκουν τα κατσίκια, «βόσκουν» και τα Ηνωμένα Έθνη που κλείνουν τα μάτια με τις χιλιάδες κατσίκες να αλωνίζουν από την νεκρή ζώνη σε δάση της Πάφου.

Οι κατσίκες σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι οποίες ανήκουν σε Τουρκοκύπριους έχουν κάνει κατάληψη της νεκρής ζώνης και οι οποίοι φαίνεται να έχουν βλέψεις και προς το Δάσος Πάφου, όπου είναι βασίλειο των αγρινών.

Σε δηλώσεις του  Υπεύθυνος Ομάδας Ερευνών Υπηρεσίας Θήρας Νίκος Κασίνης ανέφερε:  «Το πρόβλημα αυτό έχει οξυνθεί τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τα κοπάδια να έρχονται και νότια της νεκρής ζώνης προς τες ελεύθερες περιοχές και να μπαίνουν ακόμα και μέσα στα όρια του κρατικού δάσους. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να βόσκουν με τα αγρινά τα οποία έχουν εκτοπίσει από μεγάλες περιοχές.»

Κατά τη διάρκεια της μέρας οι κατσίκες αλωνίζουν στη νεκρή ζώνη και στις ελεύθερες περιοχές και το βράδυ επιστρέφουν στις έξι μάντρες που υπάρχουν στα κατεχόμενα και κατά μήκος της γραμμής αντιπαράταξης, συμπλήρωσε.

«Στο παρελθόν είχαμε και μία επιδημία που έπληξε τα αγρινά με αποτέλεσμα να χάσουμε σημαντικό μέρος του πληθυσμού και ο κίνδυνος πάντα ελλοχεύει για την ύπαρξη οικόσιτων ζώων κοντά σε περιοχές που υπάρχουν αγρινά.» πρόσθεσε ο κύριος Κασίνης.

Ενδεικτικό των προβλημάτων που άρχισαν να δημιουργούν στα αγρινά οι κατσίκες από τα κατεχόμενα, είναι το ερασιτεχνικό βίντεο που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1.

Το πρόβλημα σύμφωνα με το ρεπορτάζ των συναδέλφων εντοπίστηκε στις Λεύκα- Αμπελικού-Ποταμός του Κάμπου, όπου τουρκοκύπριοι βοσκοί θεάθηκαν να διακινούνται στη νεκρή ζώνη με τα αυτοκίνητα τους, υπό την ανοχή των Ηνωμένων Εθνών.