Σοκ στη Βρετανία: Εννιάχρονη πρωταθλήτρια τένις πέθανε από αλλεργικό σοκ! (εικόνες)

Σοκ στη Βρετανία μετά το θάνατο ενός εννιάχρονου κοριτσιού από αλλεργικό σοκ.

Ο αιφνίδιος θάνατος της Σάντι Μπρίστοου, που ήταν ανερχόμενο αστέρι στο τένις, συγκλονίζει, όπως γράφουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Η εννιάχρονη Σάντι από το Κέντ άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο St. Georges του Λονδίνου έπειτα από αναφυλακτικό σοκ. Πρόκειται για την πιο ακραία κι επικίνδυνη αλλεργική αντίδραση του οργανισμού.

sadie1

Το γλυκύτατο κορίτσι ήταν μία από τις καλύτερες παίκτριες του τένις στην κατηγορία της.

Ο πατέρας της, Στιούαρτ,ο οποίος ήταν και ο προπονητής της κόρης του, δήλωσε στην ιστοσελίδα “Kent Online”:

“Αφού έπαιξε στο πάρκο, ξαφνικά μπήκε στο στο σπίτι και μας είπε ότι δεν αισθανόταν καλά”.

Στη συνέχεια όλα εξελίχθηκαν γρήγορα. Οι γονείς πήγαν αμέσως τη κόρη τους σε τοπικό νοσοκομείο. Από εκεί μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο του Λονδίνου όπου και εξέπνευσε.

Η Σάντι δεν ανταποκρίθηκε στη φαρμακευτική αγωγή που της παρασχέθηκε, όπως αναφέρουν οι γονείς της.

“Το αναφυλακτικό σοκ κλείνει αμέσως την αναπνευστική οδό. Στη συνέχεια, τα φάρμακα δεν έδρασαν παρά το γεγονός ότι οι γιατροί έκαναν στη Σάντι 16 ενέσεις επινεφρίνης».

Η μητέρα του άτυχου κοριτσιού δήλωσε στο BBC: «Οι γιατροί μας είπαν ότι ο εγκέφαλός της ήταν τόσο πρησμένος κι ότι η κατάστασή της ήταν μη αναστρέψιμη».

Η Σάντι απεβίωσε στις 19 Αυγούστου αλλά οι γονείς της έκριναν σκόπιμο να δώσουν τώρα το θέμα στη δημοσιότητα προκειμένου να στρέψουν την προσοχή του κοινού στους κινδύνους που εγκυμονούν οι αλλεργίες.

Στο site «GoFundMe», οι γονείς καλούν τους πολίτες να συγκεντρώσουν χρήματα για την ίδρυση ενός φιλανθρωπικού οργανισμού που να ευαισθητοποιεί το κοινό για τους συνεχώς αυξανόμενους κινδύνους των αλλεργιών».

sadie2

Πηγή: protothema.gr