Συνεχίζονται οι βροχές – Πότε έρχεται άνοδος της θερμοκρασίας

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Το απόγευμα θα παρατηρούνται αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις, ενώ νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα, στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά στα νότια θα είναι λίγο ταραγμένη.

Απόψε θα εμφανίζονται παροδικά αυξημένες μέσες και ψηλές νεφώσεις με ενδεχόμενο τοπικών ελαφρών βροχών, κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι ασθενείς, 3 μποφόρ, και αρχικά στα δυτικά, βόρεια και ανατολικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη ενώ στα νότια παράλια θα καταστεί σταδιακά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και τα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα, στα ορεινά και το εσωτερικό. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη αλλά αρχικά στα νότια και ανατολικά ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 31 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 29 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τρίτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα εμφανίζονται τοπικά αυξημένες νεφώσεις που πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με νεφώσεις στην ανώτερη ατμόσφαιρα.

Την Πέμπτη θα υπάρχουν διαστήματα με κυρίως αίθριο καιρό αλλά και παροδική συννεφιά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κατά το διήμερο για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: ΚΥΠΕ