«Τα πράγματα αφέθηκαν στον αυτόματο πιλότο»

Με την 48ωρη απεργία των εκπαιδευτικών να βρίσκεται σε εξέλιξη, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, κ.Φίλιος Φυλακτού προέβη σε δηλώσεις σχετικά με τα όσα γίνονται, αλλά και αναφορικά με τα προβλήματα της ειδικής εκπαίδευσης.

Μιλώντας με το πέρας της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής ο κ.Φυλακτού τόνισε πως τα προβλήματα στην ειδική εκπαίδευση είναι τα ουσιαστικά προβλήματα της εκπαίδευσης, τα οποία απασχολούν τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ακούσαμε από γονείς πράματα και θάματα. Γονείς εξαναγκάζονται να αφήνουν τα παιδιά στο σπίτι, γιατί δεν έχουν συνοδό. Το ίδιο το ΥΠΠ δεν παρέχει τις προϋποθέσεις ώστε να στείλει ο γονιός το παιδί του στο σχολείο. Παρά τις εξαγγελίες για 60 νέους συνοδούς, διαπιστώσαμε ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει ούτε ένας. Έχουμε 19 Σεπτεμβρίου και κανείς λειτουργός δεν γνωρίζει τις ανάγκες της ειδικής εκπαίδευσης».

Ο κ.Φυλακτού έκανε λόγο για πάνω από 100 περιπτώσεις παιδιών, ενώ όπως τόνισε «Τα πράγματα αφέθηκαν στον αυτόματο πιλότο, χωρίς υπερβολή», για να συνεχίσει λέγοντας πως: «Η ειδική εκπαίδευση καρατομείται. Ελπίζω αυτά που λέμε να μην θεωρηθούν ως αντίδραση».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην κρίση που επικρατεί στον τομέα της Παιδείας, με το χάσμα ολοένα να μεγαλώνει. Σήμερα είναι η δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας των εκπαιδευτικών, οι οποίοι όπως είπε, μαζεύτηκαν με αυθόρμητες ενέργειες.

Αργότερα θα αποσταλεί το σχετικό υπόμνημα από τους εκπαιδευτικούς στους Αρχηγούς Κομμάτων. Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη (18/09) οι εκπαιδευτικοί προσέγγισαν τον Πρόεδρο της Βουλής.

Αύριο, Πέμπτη (20/09), αναμένεται να εξεταστούν τα περαιτέρω βήματα στα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων.