Τίμηθηκαν οι δυο πολίτες που βοήθησαν στον εντοπισμό των 11χρονων μαθητών

Ο Δήμος Λάρνακας τίμησε το απόγευμα τους δύο δημότες του – Παρατηρητές της Γειτονιάς, οι οποίοι έδωσαν πληροφορίες σχετικά με την χτεσινή απαγωγή των δύο αγοριών από το Δημοτικό Σχολείο Καμάρων, οι οποίες πληροφορίες οδήγησαν στη σύλληψη του δράστη και την απελευθέρωση των παιδιών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι στην κοινωνία που ζούμε σήμερα βλέπουμε μόνο τα άσχημα γεγονότα, ενώ ο κόσμος θεωρεί πως οι νέοι δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο παρά μόνο για τον εαυτό τους.

Ωστόσο σημείωσε, οι δύο δημότες Λάρνακας – εγγεγραμμένοι Παρατηρητές της Γειτονιάς αν και νέοι στην ηλικία, εντούτοις από τις πληροφορίες που έστειλε ο Δήμος σε όλα τα εξωτερικά συνεργεία του, μαζί με τη φωτογραφία των δύο μαθητών, κατάφεραν να συνδέσουν τα στοιχεία και κάλεσαν την Αστυνομία.

Μάλιστα, σημείωσε, ο ένας από τους δύο νέους εισήλθε στο διαμέρισμα του υπόπτου με κίνδυνο της ζωής του, για να βοηθήσει τον αστυνομικό που είχε πάει για να διεξάγει έρευνες προς εντοπισμό των δύο αγοριών.

Ο κ. Βύρας εξήρε την μετριοφροσύνη των δύο Παρατηρητών για το γεγονός ότι οι ίδιοι ζήτησαν όπως μην δοθούν τα ονόματα και οι φωτογραφίες τους στη δημοσιότητα.

Ανέφερε ακόμα πως μόλις οι δύο νέοι νοιώσουν έτοιμοι, ο Δήμος Λάρνακας είναι διατεθειμένος να διοργανώσει ειδική εκδήλωση προκειμένου να προβληθεί το θετικό πρότυπο των νέων και να ενισχυθεί ο θεσμός του Παρατηρητή της Γειτονιάς.

Από την πλευρά τους οι δύο νέοι ανέφεραν ότι θεώρησαν υποχρέωση τους να βοηθήσουν στις προσπάθειες εντοπισμού των δύο παιδιών και πως ήταν καθήκον τους να κάνουν ό,τι έκαναν.

Πηγή: ΚΥΠΕ