Αρνήθηκαν τις κατηγορίες ο Ηλίας Μούζος και οι άλλοι δύο

Αρνήθηκαν ενοχή σε όλες τις κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν το πρωί, ο 38χρονος Ηλίας Μούζος καθώς και οι δυο συγκατηγορούμενοι του, ένας 31χρονος από την Πάφο και ένας 35χρονος από τη Βουλγαρία, για τον πυροβολισμό των δυο αστυνομικών, στις 5 Μαΐου, στον Ύψωνα.

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφάλειας, οι τρεις οδηγήθηκαν σήμερα εκ νέου ενώπιον του Κακουργιοδικείου, με τον Ηλία Μούζο να φέρει και πάλι αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Εναντίον τους απαγγέλθηκαν συνολικά 41 κατηγορίες, με τις πρώτες εννέα να είναι κοινές, ενώ οι υπόλοιπες να αφορούν μόνο τον Ηλία Μούζο, ο οποίος αν και αρχικά φέρεται να είχε παραδεχθεί ότι αυτός πυροβόλησε τους δυο αστυνομικούς, σήμερα αρνήθηκε ενοχή σε όλες τις κατηγορίες.

Οι εννέα κατηγορίες που απαγγέλθηκαν και στους τρεις αφορούν την απόπειρα φόνου κατά των δυο αστυνομικών, τη συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος καθώς και την παράνομη κατοχή, μεταφορά και χρήση όπλου και εκρηκτικών υλών.

Οι υπόλοιπες 32 κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στον Ηλία Μούζο, αφορούν άλλες εγκληματικές ενέργειες που διαπράχθηκαν, από το 2016, σε Λεμεσό και Πάφου και σχετίζονται με κατοχή, μεταφορά και χρήση πυροβόλων όπλων και εκρηκτικών υλών, εσκεμμένη πρόκληση ζημιάς σε περιουσία, απαγωγή, απειλές, πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος.

Εν τω μεταξύ εκκρεμεί το αίτημα των δυο άλλων κατηγορουμένων για νομική αρωγή καθώς δεν έχει συμπληρωθεί η έκθεση του Γραφείου Ευημερίας. Το Κακουργιοδικείο θα εξετάσει το αίτημα στις 8 Νοεμβρίου, ενώ η συνέχεια στην εκδίκαση της υπόθεσης θα δοθεί στις 13 Δεκεμβρίου.

Η υπεράσπιση δεν έφερε ένσταση όπως οι κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται πως οι τρεις φέρονται ως τα πρόσωπα που βρίσκονταν εντός οχήματος ενοικιάσεως, από το οποίο ρίφθηκαν οι πυροβολισμοί εναντίον των δυο αστυνομικών, που επιχείρησαν να ελέγξουν το ύποπτο όχημα.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που αρχικά εντόπισαν τον 35χρονο και τον 31χρονο, ενώ η σύλληψη του Ηλία Μούζου έγινε στις 8 Μαΐου, μετά από επεισοδιακή καταδίωξη του οχήματος που εντοπίστηκε να οδηγεί, στον κύριο δρόμο Λεμεσού – Πλατρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ