ΑΣΔΥΚ: Οι εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου να νομιμοποιηθούν μέσω νόμιμης διαδικασίας

Πάγια θέση της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ΑΣΔΥΚ) είναι ότι οι  Εργοδοτούμενοι Αορίστου Χρόνου (ΕΑΧ) πρέπει να μονιμοποιηθούν μέσω μιας νόμιμης διαδικασίας, η οποία θα αναγνωρίζει την προηγούμενη υπηρεσία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΣΔΥΚ, σε ό,τι αφορά στα εργασιακά δικαιώματα των ΕΑΧ «είμαστε υπέρ στο ότι όπου διέφεραν με τους μόνιμους θα έπρεπε να εξισωθούν, περιλαμβανόμενου και του τρόπου αξιολογήσεων».

Η ΑΣΔΥΚ εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή τις δηλώσεις του ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ για το θέμα της μονιμοποίησης των Εργοδοτουμένων Αορίστου Χρόνου στο Δημόσιο αμέσως μετά τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ανακοίνωση της συνδικαλιστικής οργάνωσης Ισότητα, η οποία όπως αναφέρει, «επιτίθεται και προσβάλει αναίτια» την ΑΣΔΥΚ.

Η ΑΣΔΥΚ αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «πάγια θέση της Συντεχνίας μας είναι ότι οι συνάδελφοι ΕΑΧ πρέπει να μονιμοποιηθούν μέσω μιας νόμιμης διαδικασίας η οποία θα αναγνωρίζει την προηγούμενη υπηρεσία τους. Σε ότι αφορά στα εργασιακά τους δικαιώματα είμαστε υπέρ στο ότι όπου διέφεραν με τους μόνιμους θα έπρεπε να εξισωθούν, περιλαμβανόμενου και του τρόπου αξιολογήσεων».

«Έχουμε δε ενημερώσει το ΤΔΔΠ ότι είμαστε έτοιμοι να υποβάλουμε συγκεκριμένες προτάσεις για δημιουργία συστήματος ανέλιξης των ΕΑΧ, καθώς πολλοί συνάδελφοι υπηρετούν πολλά χρόνια με το συγκεκριμένο καθεστώς, χωρίς να αναγνωρίζεται με οποιοδήποτε τρόπο η εργασία και η προσφορά τους», καταλήγει.

Πηγή:ΚΥΠΕ