Δεν είναι νέες οι θέσεις προαγωγής και πρόσληψης, απαντά ο ΚΟΤ σε δημοσίευμα

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού απαντά σε σημερινό  δημοσίευμα της εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Κόβει και ράβει από μόνος του ο ΚΟΤ», διαβεβαιώνοντας ότι «ουδόλως κόβει και ράβει» και αντ’ αυτού επιχειρηματολογεί ότι θα πρέπει να ενισχυθεί κατ’ ελάχιστο με την έστω υφιστάμενη δομή του.

Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το δημοσίευμα, που αναφέρεται σε προαγωγές και προσλήψεις στις οποίες προχωρεί ο ΚΟΤ, παρά τη διαφωνία δύο Υπουργείων, ο Οργανισμός Τουρισμού αναφέρει ότι οι θέσεις δεν είναι νέες αλλά αποτελούν κενές θέσεις και θέσεις προαγωγών του ΚΟΤ, εντεταγμένες στη υφιστάμενη δομή του, που τα τελευταία χρόνια, λόγω και της παγοποίησης προσλήψεων και προαγωγών, δεν έχουν πληρωθεί.

«Όλες οι πιο πάνω ενέργειες προωθούνται σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές του κράτους, τις οποίες ο Οργανισμός σέβεται πλήρως και διαχρονικά έχοντας σαν μόνιμο μέλημα του να βοηθά και να συμβουλεύει όπου και όποτε χρειάζεται. Εξ ου και τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν», σημειώνει.

Αναφέρει ότι «το περιεχόμενο του δημοσιεύματος και ιδιαίτερα ο τίτλος και ο υπότιτλος απέχουν πολύ από την πραγματική διάσταση των πραγμάτων».

Καλεί, εξάλλου, την εφημερίδα όπως στα πλαίσια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας προωθήσει τη θέση του σε ανάλογη θέση και μέγεθος στην εφημερίδα.

Η εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στη σημερινή της έκδοση ότι ο ΚΟΤ προχωρά σε προαγωγές και προσλήψεις, παρά τη διαφωνία δύο Υπουργείων, Οικονομικών και Εμπορίου, παραμονές της κατάργησής του και της μετεξέλιξής του σε Υφυπουργείο Τουρισμού.

Αναφέρει ακόμα ότι πρόκειται για πέντε θέσεις προαγωγής και έξι θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών και Εμπορίου διαφώνησαν κατά το ήμισυ, με το αίτημα του ΚΟΤ.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εκπρόσωποι των δύο Υπουργείων συναινούν με τις 5 θέσεις προαγωγής, ωστόσο, διαφωνούν με τις 6 νέες προσλήψεις.

Ο  ΚΟΤ από πλευράς του αναφέρει ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμός με τη νέα χρονιά μετεξελίσσεται και αναβαθμίζεται σε Υφυπουργείο Τουρισμού, η δε εμπειρογνωμοσύνη και τεχνογνωσία του υφισταμένου προσωπικού του θα αποτελέσει την πλέον καταρτισμένη και κατάλληλη δεξαμενή στελέχωσης του νέου Υφυπουργείου, το οποίο και θα αναλάβει διευρυμένες και οριζόντιες αρμοδιότητες, εξουσίες και υποχρεώσεις, πολλαπλάσιες των σημερινών καθηκόντων και φάσματος ευθύνης, σε σχέση με την υφιστάμενη  εποπτεία του ΚΟΤ στην τουριστική μας βιομηχανία.

«Η νέα κατάσταση πραγμάτων, δηλαδή οι διευρυμένες αρμοδιότητες του Υφυπουργείου, η πλειάδα επιπρόσθετων νομοθεσιών που θα πρέπει να χειρίζεται, όπως, μεταξύ άλλων, θέματα μεγάλων αναπτυξιακών Έργων (μαρίνων, καζίνο, γκολφ κ.α) που σήμερα αποτελούν ευθύνη και απασχολούν ικανό αριθμό προσωπικού άλλων κρατικών Φορέων αλλά και η υλοποίηση της Νέας Εθνικής Στρατηγικής για τον Τουρισμό αναμφίβολα προϋποθέτουν μεγάλες πρόσθετες ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό», καταλήγει.

Πηγή:ΚΥΠΕ