Διαφωνία Ομήρου με πρόταση για αποκεντρωμένη ομοσπονδία

Tην έντονη διαφωνία του με την πρόταση για τη λεγόμενη αποκεντρωμένη ομοσπονδία εξέφρασε ο τέως Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου σε ομιλία του σε εκδήλωση για το Κυπριακό που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο αμφιθέατρο του  Αλεξάντερ Κόλεϊτζ με συνδιοργανωτές τον Όμιλο διαλόγου «Βήμα Ευθύνης» και το Αλεξάντερ Κόλεϊτζ.

Σημερινή ανακοίνωση από το γραφείο του κ. Ομήρου αναφέρει ότι στην ομιλία του, ο κ. Ομήρου «αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις του Κυπριακού και εξέφρασε την έντονη διαφωνία του με την πρόταση για τη λεγόμενη αποκεντρωμένη ομοσπονδία ενώ προέβη και σε ανάλυση της συνθήκης εγγυήσεως και συμμαχίας, τονίζοντας την ανάγκη για την οριστική τους κατάργηση στα πλαίσια λύσης του Κυπριακού».

Στην εκδήλωση, προστίθεται, παρευρέθηκαν ο βουλευτής Λάρνακας Γιώργος Προκοπίου, οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, εκπρόσωποι του ΑΚΕΛ και της ΕΔΕΚ, δημοτικοί σύμβουλοι, και δεκάδες Λαρνακείς, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος του ΔΟΒΕ Ξένιος Λ. Ξενόπουλος  και ο Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου του Αλεξάντερ Κόλεϊτζ κ. Χριστοδουλίδης.

Πηγή:ΚΥΠΕ