Διοργάνωση πρώτου κοινού σεμιναρίου στην Κύπρο αποφάσισαν η ΕΑΚ και ο ΠΣΑΤ

Τον ερχόμενο Μάρτιο θα διεξαχθεί στην Κύπρο το πρώτο κοινό σεμινάριο της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση των δύο Συνδέσμων, στην Αθήνα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της ΕΑΚ, την πρώτη τους συνάντηση -γνωριμία πραγματοποίησαν το Σάββατο, 13 Οκτωβρίου 2018, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, τα προσφάτως εκλεγέντα διοικητικά συμβούλια της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Την ΕΑΚ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της, Ηρόδοτος Μιλτιάδους, ο Γενικός Γραμματέας Μικαέλο Παπαδάκης, ο βοηθός ταμίας Γρηγόρης Γεωργίου και ο σύμβουλος Γιώργος Τσαβέλλας. Εκ μέρους του ΠΣΑΤ παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο α’ Αντιπρόεδρος Φώντας Χήτας, η β’ Αντιπρόεδρος Χριστίνα Αμερικάνου, ο Γενικός Γραμματέας Δήμος Μπουλούκος και τα μέλη Ασπασία Βελονάκη, Φάνης Σκύφτας, Αγγελική Βύζικα, Μάνος Σταραμόπουλος και Κώστας Τουτσίδης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε επ΄ ευκαιρίας της παρουσίας των Κυπρίων δημοσιογράφων στην Αρχαία Ολυμπία, όπου συμμετείχαν στο 5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών, που διοργάνωσε ο ΠΣΑΤ (11-14/10).

Στην ατζέντα τέθηκαν μεταξύ άλλων η επανασύσταση των ετήσιων συνεδρίων ΕΑΚ-ΠΣΑΤ και συμφωνήθηκε όπως τον ερχόμενο Μάρτιο στην Κύπρο θα διεξαχθεί το πρώτο κοινό σεμινάριο των δύο συνδέσμων. Τέθηκε εισήγηση από την ΕΑΚ όπως μελετηθούν τρόποι για σύσταση προγράμματος ανταλλαγής δημοσιογράφων, για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Συζητήθηκαν, επίσης, οι τρόποι λειτουργίας των δύο Ενώσεων, θέματα χορηγιών κ.α.

Η επόμενη συνάντηση των δύο Ενώσεων θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στην Αθήνα, στα πλαίσια της ετήσιας γιορτής βραβεύσεων του ΠΣΑΤ, ενώ τον Ιανουάριο είναι προσκεκλημένη -όπως κάθε χρόνο- αντιπροσωπεία του ΠΣΑΤ για να παρευρεθεί στην Ετήσια Γιορτή των Αρίστων της ΕΑΚ.

Πηγή :ΚΥΠΕ