Κλείνει λόγω εργασιών η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού

Τμηματικά κλείνει αύριο Σάββατο η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, με κατεύθυνση προς Λεμεσό, λόγω εργασιών καθαρισμού της κεντρικής νησίδας από το Τμήμα Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.

Συγκεκριμένα ανακοίνωση από το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού αναφέρει ότι «το Σάββατο 20/10/2018, μεταξύ των ωρών 07:00 – 16:30, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, στο τμήμα από την έξοδο Σκαρίνου μέχρι τον κυκλικό κόμβο Γερμασόγειας, θα διεξάγονται εργασίες καθαρισμού της κεντρικής νησίδας».

Προσθέτει ότι «κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας, με κατεύθυνση προς Λεμεσό, σε μήκος από 200μ. περίπου κάθε φορά και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας».

Δεύτερη ανακοίνωση από το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λεμεσού αναφέρει ότι «την Κυριακή 21/10/2018, μεταξύ των ωρών 06:00 – 18:00, θα εκτελούνται εργασίες αφαίρεσης και επανατοποθέτησης ασφαλτικού οδοστρώματος για τη διαμόρφωση του νέου κυκλικού κόμβου, στη συμβολή της Λεωφόρου Ηλία Κανναούρου και της οδού Πετράκη Γιάλλουρου, στον Ύψωνα».

Οι εργασίες θα εκτελεστούν σε τρεις φάσεις και καθ’ όλη τη διάρκεια των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διακινείται κανονικά με μια λωρίδα ανά κατεύθυνση με τις κατάλληλες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων και ο Δήμος Ύψωνα απολογούνται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλούν το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Λάρνακας αναφέρει ότι «την περίοδο 24/10/2018 μέχρι 7/11/2018, μεταξύ των ωρών 08:30 – 15:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρομίου-Ριζοελιάς θα εκτελούνται εργασίες τοποθέτησης οριοδεικτών».

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, οι οποίες θα διεξάγονται στο έρεισμα του δρόμου, δεν αναμένεται να επηρεάζεται η κυκλοφορία, αλλά οι οδηγοί θα πρέπει να συμμορφώνονται με τη σήμανση και τις οδηγίες της Αστυνομίας.

Σε δική του ανακοίνωση, το Γραφείο Επαρχιακού Μηχανικού Πάφου, αναφέρει ότι «την Τετάρτη 31/10/2018, μεταξύ των ωρών 08:00 – 13:00, σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου (Α6) Πάφου – Λεμεσού και στις δύο κατευθύνσεις, από τον κυκλικό κόμβο Κονιών μέχρι και την Πέτρα του Ρωμιού, συμπεριλαμβανομένων και των εξόδων, θα διεξάγονται εργασίες συντήρησης οδικού φωτισμού από το Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών».

Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα είναι κλειστές οι λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.

Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Το κοινό μπορεί να ενημερωθεί για τις πιο πάνω προγραμματισμένες εργασίες μέσω της ιστοσελίδας www.traffic4cyprus.org.cy στην οποία δίνεται χαρτογραφική απεικόνιση των εργασιών και των επιπτώσεων τους στην κυκλοφορία, κατά τη διάρκεια τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ