Λεμεσός: Χιλιάδες ευρώ, τσιγάρα και θήραμα κυνηγιού σε οικία 70χρονου

Χειροπέδες σε δυο πρόσωπα ηλικίας 70 και 42 ετών πέρασε η Αστυνομία, στη Λεμεσό, για υπόθεση παράνομης κατοχής περιουσίας.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας, μέλη της Αστυνομίας διεξήγαγαν το πρωί, βάσει δικαστικού εντάλματος, έρευνα στην οικία 70χρονου στη Λεμεσό.

Κατά την άφιξη των μελών της Αστυνομίας, εντοπίστηκε στο πίσω μέρος της οικίας 42χρονος, ο οποίος μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών, προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο ανακόπηκε και σε σωματικό έλεγχο που του έγινε, ανευρέθη στην κατοχή του το χρηματικό των 4,500 ευρώ. Ο 42χρονος δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις για την προέλευσή των χρημάτων, με αποτέλεσμα να συλληφθεί για αυτόφωρο αδίκημα.

Σε έρευνα που ακολούθησε, στην παρουσία του 70χρονου, σε διάφορα μέρη εντός της οικίας, ανευρέθη το χρηματικό ποσό των 19,890 ευρώ, καθώς επίσης διάφορες επιταγές, τέσσερις κούτες αδασμολόγητα τσιγάρα, ενώ σε καταψύκτη, εντοπίστηκαν ένας λαγός, 24 τσίκλες, 11 περιστέρια και 14 μικροπούλια. Ο 70χρονος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν διαπιστώθηκε, ότι ο 42χρονος βρισκόταν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε σχέση με τα θηράματα, ειδοποιήθηκε το Ταμείο Θήρας, όπου έκδωσε στον 70χρονο εξώδικο ύψους 12,600 ευρώ, ενώ για τα αδασμολόγητα τσιγάρα ειδοποιήθηκε το Τελωνείο, όπου έκδωσε εξώδικο ύψους 240 ευρώ.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ