Ο παιδοκτόνος της Παραμύθας άσκησε αγωγή εναντίον του γιου του

Ο παιδοκτόνος της Παραμύθας Τιμολέων Θεμιστοκλέους άσκησε αγωγή εναντίον του άλλου του γιου και της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο, ο καταδικασθέντας ζητά αποζημίωση για τις σωματικές βλάβες που υπέστη από τον «διαμάχη» που είχε με τους δύο του γιους με αποτέλεσμα να πεθάνει το ένα του παιδί και επίσης την επαναμεταβίβαση στο όνομα του το σπίτι που είχε μεταβιβάσει στον εναγόμενο γιο του.

Το φονικό σημειώθηκε πριν τρία χρόνια μετά από διαπληκτισμό θύτη και θύματος, στην αυλή της οικίας τους, όταν ο 20χρονος αρνήθηκε να επιστρέψει τα κλειδιά του αυτοκινήτου στον 71χρονο, καθώς τα χρειαζόταν για να μεταβεί στο στρατόπεδο όπου υπηρετούσε.

Ο πατέρας πήρε τότε το κυνηγετικό όπλο από το υπνοδωμάτιο του και επέστρεψε, πυροβολώντας θανάσιμα τον 20χρονο, μπροστά στα έντρομα μάτια του μεγαλύτερου γιου του, που προσέτρεξε να δει τι συμβαίνει.

Ακολούθησε συμπλοκή πατέρα και μεγαλύτερου γιου, ο οποίος κατάφερε να του αποσπάσει το όπλο και να τον κτυπήσει στο κεφάλι, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να χρειαστεί να νοσηλευτεί για κάποιο διάστημα στο Νοσοκομείο Λεμεσού και στο Κέντρο Αποκατάστασης του Μελάθρου Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Σύμφωνα με το δικόγραφο της αγωγής, ο παιδοκτόνος ζητά παραδειγματικές αποζημιώσεις από τον γιο του για τον λόγο ότι του επιτέθηκε και τον κτύπησε. Επιπλέον ισχυρίζεται ότι υπέστη σκληρή και απάνθρωπη μεταχείριση από τον γιο του.

Από την Δημοκρατία ζητά αποζημιώσεις επειδή ενώ εξακολουθεί να χρήζει θεραπείας, κρατείται στις Κεντρικές Φυλακές ως υπόδικος και στη συνέχεια ως καταδικασθέντας με αποτέλεσμα, όπως υποστηρίζει να υφίσταται εξευτελιστική μεταχείριση.

Για την ακύρωση της δωρεάς της οικίας ο πατέρας υποστηρίζει ότι ο εναγόμενος γιος του συμπεριφέρθηκε απάνθρωπα και σύμφωνα με το δικόγραφο της αγωγής κατέθεσε ψευδώς εναντίον του στη δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου.

Ο παιδοκτόνος καταδικάστηκε με 10 χρόνια φυλάκιση και σχετικά με τις θεραπείες που ζητά είναι και αποζημιώσεις για «παραβίαση του δικαιώματος της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας».