Σταθερή η ανάκαμψη της υγείας του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Στο θάλαμό του στη London Clinic αναμένεται να επιστρέψει αύριο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, ο οποίος αναρρώνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της κλινικής μετά από την επέμβαση στο ήπαρ στην οποία υποβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, ο Αρχιεπίσκοπος αισθάνεται καλά και κατά τις επόμενες επτά ημέρες αναμένεται σταθερή ανάκαμψη της υγείας του.

Το ανακοινωθέν που εκδόθηκε το απόγευμα της Τετάρτης αναφέρει ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εισήχθη στην Κλινική του Λονδίνου στις 16 Οκτωβρίου 2018 υπό τη φροντίδα του καθηγητή Long Jiao και του καθηγητή Πάρη Τέκκη».

Έχει υποβληθεί, προστίθεται, σε επιτυχή τρίωρη ρομποτικά υποβοηθούμενη αριστερή ηπατεκτομή και τμηματεκτομή στον δεξιό λοβό του ήπατος (μεταστεκτομή) για δύο μικρές μεταστάσεις. Επιτόπια εύκαμπτη σιγμοειδοσκόπηση κατέδειξε ένα μικρό πολύποδα πάνω από την αναστόμωση, ο οποίος αφαιρέθηκε.

Οπως αναφέρεται, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος έχει ξυπνήσει και αισθάνεται καλά. Βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Κλινική του Λονδίνου, όπου θα παραμείνει για χρονική περίοδο 48 ωρών. Ακολούθως, θα επιστρέψει στο δωμάτιο του αύριο και αναμένεται σταθερή ανάκαμψη κατά τις επόμενες επτά ημέρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ