Τραγωδία στα ανοικτά της Αλικαρνασσού: Βυθίστηκε πλοιάριο με γυναικόπαιδα (Εικόνες & Βίντεο)

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν στ’ ανοικτά της Αλικαρνασσού.

Στο φουσκωτό 6 μέτρων επέβαιναν πολλές γυναίκες και παιδιά και οι εικόνες που έρχονται από το σημείο είναι συγκλονιστικές! Το ναυάγιο έγινε μόλις 50 μέτρα από την ακτή. Στην θάλασσα έπεσαν πολίτες για να σώσουν όσους μπορούσαν.

Οι στιγμές ήταν τόσο τραγικές που παιδιά έκλαιγαν και φώναζαν τους γονείς τους και προσπαθούσαν να κρατηθούν στην επιφάνεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, 3 παιδιά από τους 20 διασωθέντες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Οι διασώστες μετέφεραν τα παιδιά στα ασθενοφόρα με δάκρυα στα μάτια. Η εθνικότητα των προσφύγων δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Σύμφωνα με το Reuters οι νεκροί επιβεβαιωμένα είναι δυο και ότι στο σκάφος επέβαιναν 17 άνθρωποι. Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται καθώς υπάρχει πιθανότητα να αγνοούνται κάποιοι επιβάτες του πλοιαρίου, σύμφωνα και πάλι με την ακτοφυλακή.

Η απόγνωση όλων ήταν εμφανής καθώς αστυνομικός έτρεχε με ένα 7χρονο κοριτσάκι αναίσθητο στην αγκαλιά του. Μόλις έφτασε στο ασθενοφόρο ο αστυνομικός κοιτούσε με δάκρυα στα μάτια τις προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού από τους διασώστες. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Δείτε τις συγκλονιστικές εικόνες απο το ναυάγιο:

Πηγή: protothema