Α.Τρυφωνίδης: «Το ΔΗΚΟ στέκεται σταθερά στη λύση διζωνικής δικοινοτικής»

Τη θέση του ΔΗΚΟ υπέρ λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση, εξέφρασε ο εκ των Αντιπροέδρων του κόμματος, Αλέκος Τρυφωνίδης.

«Το ΔΗΚΟ στέκεται σταθερά στη λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με ισχυρή κεντρική κυβέρνηση και τάσσεται κάθετα εναντίον της συνομοσπονδίας και στη λύση δύο κρατών», ανέφερε ο κ. Τρυφωνίδης σε σημερινές του δηλώσεις στο περιθώριο του ετήσιου μνημοσύνου του Γλαύκου Κληρίδη.

Τιμώντας τον Γλαύκο Κληρίδη, ο κ. Τρυφωνίδης είπε πως «παρά τις ισχυρές διαφωνίες που είχαμε, αναγνωρίζουμε και εκτιμούμε το μεγάλο έργο του προς την πατρίδα και την Κυπριακή Δημοκρατία».

Εξάλλου, για την αυριανή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, ο κ. Τρυφωνίδης είπε πως το κόμμα του αναμένει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως επεξηγήσει την πρότασή του αναλυτικά για την αποκεντρωμένη ομοσπονδία και πώς η πρότασή του θα σπάσει το αδιέξοδο για να οδηγηθούμε τις συνομιλίες.

«Αναμένουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με την πρότασή του να μας επεξηγήσει πώς λύνονται τα σοβαρά θέματα που έμειναν για συζήτηση όπως η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων, η αποχώρηση των εποίκων και η κατάργηση των παρεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ