Ανεγκέφαλοι κυνηγοί…σκοτώνουν για πλάκα ότι βρουν μπροστά τους (Φωτός)

Μπορεί να άρχισαν οι εξορμήσεις των κυνηγών στα Βουνά της Κύπρου εδώ και μερικές μέρες, αλλά φαίνεται ότι παρά τις υποδείξεις της Υπηρεσίας Θήρας και Πανίδας, πολλοί είναι αυτοί που έχουν παρανομήσει. Και δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να τους εντοπίσει.

Ανάμεσα στους 40.000 κυνηγούς υπάρχουν και κάποιοι ευσυνείδητοι οι οποίοι χωρίς να έχουν άλλο τρόπο να προβάλουν τα όσα γίνονται χρησιμοποιούν τα social media για να δείξουν ότι υπάρχουν κυνηγοί που δεν αγαπούν και δεν σέβονται την φύση και ότι την περιβάλλει.

«Eδώ, το τελευταίο δολοφονημένο θύμα τους ένα (….προστατευόμενο….) γεράκι στην ευρύτερη περιοχή του Κάθικα. Με την ευκαιρία να πούμε πως η “απολίτιστη” Αλβανία ξεκίνησε το 2014 με διετή καθολική απαγόρευση του Κυνηγιού σε όλη της την επικράτεια και το 2016, πριν λήξει η απαγόρευση, ανανεώθηκε για άλλα πέντε χρόνια τουλάχιστον. Όλοι οι κυνηγοί λαθροκυνηγοί; Ναι. Εδώ που έχουμε φτάσει- όπου οι ίδιοι οι κυνηγοί ομολογούν την έλλειψη θηραμάτων και ζητούν….να επιτραπεί το δολοφονικό τος παιχνίδι στις προστατευόμενες περιοχές, όλοι είναι λαθροκυνηγοί. Εκτός νόμου όλοι…»,γράφει σε σχόλιο του αναγνώστης.

«Με συγχωρείτε για τις εικόνες αλλά μόλις μου έγινε η καρδιά πέτρα. Σε απαγορευμένη περιοχή για κυνήγι σκότωσαν μητέρα αλεπού με το αλεπουδάκι της. Πρώτου αρχίσετε εσείς οι κυνηγοί να μου γράφετε πως επολληναν και καμνουν ζημιές, σας τρώνε τα θηράματα και τέτοια, θα ήθελα να σας πω πως, άνθρωπός που μπορεί να το πράξει αυτό, συνεπάγεται πως καλό θα ήταν να αρχίσει επισκέψεις σε ψυχιατρική κλινική γιατί δεν θα του είναι δύσκολο να κάνει κακό και στον δίπλα του. Επίσης επειδή έχετε ένα μικρό χάσμα γεγονότων, όταν δεν υπήρχαν οι αλεπούδες σε διάφορες περιοχές, υπήρχαν τεράστια προβλήματα από τρωκτικά. Αλλά θα ήθελα να το τονίσω πως ήταν απαγορευμένη περιοχή για κυνήγι, γράφει σε σχόλιο του μέλος της Οικολογικής Κίνησης Κύπρου.

Κυνηγοί  “εναντίον” κυνηγών με θύματα τα τετράποδα 

Οργή και αγανάκτηση προκαλούν και  οι εικόνες (που είχαμε δημοσιεύσει τις προηγούμενες μέρες) με σκυλιά που έχουν καταναλώσει κομμάτια από κρέας εμποτισμένα με δηλητήριο, στην κοινότητα Ανδρολύκου στην Επαρχία Πάφου.

 

Της Νικολέτας Χρήστου