Αυτό κύριε Μπεν Σιμόν πρέπει να αλλάξει…

Την Νορβηγία θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Δευτέρας η Εθνική μας, στα πλαίσια της τελευταία αγωνιστικής για το Nations League.

Μία διοργάνωση η οποία φθάνει στο τέλος της και μας αφήνει με γλυκόπικρες γεύσεις. Αφενός οι εμφανίσεις της Εθνικής, με εξαίρεση την πρεμιέρα στο Όσλο, κρίνονται ικανοποιητικές. Ψυχικά αποθέματα και ανατροπή εντός έδρας με Σλοβενία. Πολύ καλή εμφάνιση στη Σόφια, που αν ήμασταν λίγο πιο ουσιαστικοί ίσως να φεύγαμε και με διπλό, ενώ και στην Λουμπλιάνα απέναντι στη Σλοβενία, προηγηθήκαμε και αγγίξαμε τη νίκη, όμως στο τέλος ισοφαριστήκαμε.

Όλα αυτά βασιζόμενα κυρίως στο πλάνο της σωστής και δομημένης αμυντικής οργάνωσης. Κλείνουμε χώρους και μπροστά κάτι θα γίνει. Ωστόσο η εικόνα με την Βουλγαρία εδώ στο ΓΣΠ, στο δεύτερο ημίχρονο δεν άρεσε.

Δεν άρεσε επειδή υπήρχε εμφανής αδυναμία να κρατήσουμε μπάλα και μπορεί να άργησε πάρα πολύ η ισοφάριση, αλλά αυτή μύριζε από πολύ νωρίς.

Στο πρώτο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές μας αντάλλαξαν συνολικά 165 πάσες έναντι 269 των Βούλγαρων, με ένα όμως ποσοστό επιτυχίας στο 81.2%. Κάτι που δεν έδινε μπάλες στους Βούλγαρους πέρα του λογικού, ήρθε και το γκολ μας και όλα έβαιναν καλώς. Στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου η Εθνική δεν κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και ήταν συνεχώς σε παθητικό ρόλο, κατάφερε σε ένα ημίχρονο να ανταλλάξει μόλις 101 πάσες εκ των οποίων μόνο οι 59 ήταν ορθές, έναντι 300 των Βούλγαρων. Η αδυναμία να κρατήσουμε και να κυκλοφορήσουμε μπάλα, έφερνε τους Βούλγαρους συνεχώς στην επίθεση.

Σίγουρα ως Εθνική για να μεγαλώσουμε και να καταφέρνουμε να παίρνουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε, θα πρέπει να βελτιώσουμε αισθητά την κατοχή της μπάλας, για να μην έχει χρόνο ο αντίπαλος να μας κλείνει. Η προσπάθεια που γίνεται κρίνεται αξιόλογη, μιας και με εξαίρεση το Όσλο, σε όλα τα παιχνίδια είμασταν αξιόμαχοι. Σίγουρα χρειάζεται προσπάθεια για να κτιστεί χαρακτήρας και η Ρώμη δεν κτίστηκε σε μία νύχτα, όμως χρειάζεται και βελτίωση του ίδιου του παιχνιδιού μας. Εάν αυτό επιτευχθεί, τότε η Εθνική θα πάψει να ικανοποιείται με τιμητικές εμφανίσεις και ισοπαλίες, αλλά με ομάδες του επιπέδου όπως αυτές που αντιμετωπίσαμε στον όμιλο μας, η νίκη θα είναι άκρως ρεαλιστικός στόχος και δεν θα αποτελεί έκπληξη, ούτε για εμάς, ούτε για τους ξένους.

Πηγή: balla.com.cy