«Αυτό που χρειάζεται είναι η μίμηση αυτού που ο Παύλος Κοντίδης πράττει»

Αυτό που χρειάζεται είναι η μίμηση αυτού που ο Παύλος Κοντίδης πράττει και που είναι για όλους, πολιτικούς και πολίτες, ένα δείγμα του τι το πείσμα, η θέληση και η προσπάθεια μπορεί να πετύχουν, δήλωσε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος παρέστη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, με την ευκαιρία της ανακήρυξης του παγκόσμιου πρωταθλητή ιστιοπλοΐας, Παύλου Κοντίδη, σε World Sailor of the Year 2018.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι νιώθει πραγματικά περήφανος που παρευρίσκεται σε μια εκδήλωση, σε ένδειξη της ελάχιστης οφειλόμενης τιμής σε έναν αθλητή, που τιμά την Κύπρο μας παγκόσμια.

Αναφέρθηκε στις κατάκτηση από τον Παύλο της παγκόσμιας πρωτιάς στην ιστιοπλοΐα των νέων και αργότερα στην ανάδειξή του σε ολυμπιονίκη και παγκόσμιο πρωταθλητή, «με αποκορύφωμα να αναδειχθεί ο κορυφαίος των κορυφαίων μέσα από τη διοργάνωση της Ρόλεξ». είπε

Συνεχάρη τον Παύλο Κοντίδη και του ευχήθηκε το 2020 να είναι χρυσός ολυμπιονίκης.

«Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της ψυχής μας. Θέλω να τονίσω ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη του σε World Sailor ήταν παγκόσμια, και όχι μόνο στην Κύπρο, και αυτό μετρά ιδιαίτερα», σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Από την πλευρά του ο Παύλος Κοντίδης ευχαρίστησε όλους όσοι παρέστησαν και ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σημειώνοντας ότι «αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη σε όλο τον κόσμο στον οποίον οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ που στήριξε αυτή την προσπάθεια για να γίνει το βραβείο πραγματικότητα».

Πηγή: ΚΥΠΕ