«Έχουμε 52.000 εκδομένες κάρτες»

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, μίλησε στον Super Sport FM 104.0 για την κάρτα φιλάθλου και τη λειτουργία του μέτρου.

Για την παρουσία του κόσμου στα γήπεδα:

«Προβληματίζει η παρουσία του κόσμου. Ωστόσο, όταν βάλω τη ζυγαριά, στην ασφάλεια του κοινού και τον παλμό, γέρνει προς την ασφάλεια. Θέλουμε να επιστρέψει ο κόσμος, αυτό είναι το ζητούμενο για αυτό είμαστε ανοικτοί σε εισηγήσεις. Δεν είμαστε όμως οι αρμόδιοι για να κάνουμε κάποιες αλλαγές».

Για την κάρτα φιλάθλου:

«Έχουμε 52.000 εκδομένες κάρτες. Ο κόσμος που πάει στο γήπεδο κάθε αγωνιστική δεν είναι ούτε 10.000. Αυτό είναι ένα ερώτημα που δεν ξέρω πως προκύπτει. Όταν έκανα συνάντηση με τους οργανωμένους δεν υπήρχε το θέμα κάρτας. Τα ερωτήματα που τέθηκαν, ήταν ότι δεν είναι καλό το πρωτάθλημα, ότι η αστυνομία είναι βίαιη και διάφορα άλλα».

Για την ανακοίνωση του ΕΛΑΜ:

«Δεν μπορώ να καταλάβω τα συμφέροντα που αναφέρονται στην ανακοίνωση. Λένε ότι, πολλά εκατομμύρια κερδίθηκαν από την εταιρεία. Ότιδηποτε υπάρχει μεμπτό και επιλήψο είμαι διαθέσιμος να το συζητήσουμε. Είμαι υπερ, οποιασδήποτε διαφοροποίησης της ασφάλειας του κόσμου και τη μαζική επιστροφή στα γήπεδα».

Για το αν τα αρχεία των φιλάθλων, μεταφερθούν στις ομάδες που υποστηρίζουν, αν μπορεί να αλλάξει την κατάσταση:

«Εμείς έτσι το είχαμε θέσει στην αρχή, όμως το απέρριψε η Βουλή. Δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημα να τα κρατά τα αρχεία η κάθε ομάδα. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον, ο παραβάτης μπορεί να ταυτοποιηθεί, όποιος παραβάτης υπάρχει περίπτωση.

Για το αν έχει δουλέψει το μέτρο της κάρτας, όσο αφορά τις παραβάσεις:

«Η δουλειά μας είναι να εντοπίσουμε τον παραβάτη, όχι να τον τιμωρήσουμε. Εντοπίστηκαν κάποια άτομα, και στο Τάσος Μάρκου. Δεν είναι κάτι που είναι προς δημοσιοποίηση».

Για την διαδικασία που ακολουθεί:

«Πάει στην αστυνομία γίνεται διερεύνηση της παράβασης και παραπέμπεται στο δικαστήριο. Λειτούργησε το κομμάτι του εντοπισμού. Έγιναν κάποιες καταγγελίες, το σύστημα που δουλεύει κανονικά».

Πηγή: balla.com.cy