Ενδιάμεση απόφαση στην υπόθεση του Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας εκδίδει σήμερα το Κακουργιοδικείο

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου αναμένεται να εκδώσει σήμερα την ενδιάμεση απόφαση του στην υπόθεση του Δημοτικού Γραμματέα Λάρνακας Λευτέρη Εμπεδοκλή, ο οποίος τελεί σε διαθεσιμότητα και κατηγορείται για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ο Λευτέρης Εμπεδοκλής κατηγορείται ότι στις 8/9/2015 έλαβε από επιχειρηματία το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ για νομιμοποίηση παρανομιών στο υποστατικό του στη περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα, χωρίς όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, να γίνει οτιδήποτε.

Σε περίπτωση που το Κακουργιοδικείο αποφασίσει ότι υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορούμενου και τον καλέσει σε απολογία, τότε ο Λευτέρης Εμπεδοκλής δικαιούται να καλέσει μάρτυρες υπεράσπισης.

Ωστόσο σε περίπτωση που το Δικαστήριο αποφασίσει ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του κατηγορουμένου, τότε αθωώνεται αυτόματα και θα αφεθεί ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη δικάσιμο η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής κατέθεσε ενώπιον του Κακουργιοδικείου γραπτή αγόρευση στην οποία αναφέρθηκε στις τρεις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο κατηγορούμενος, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αυτές του απαγγέλθηκαν.

Πηγή:ΚΥΠΕ