ΕΡΤ: Η επιστολή παραίτησης του Θαλασσινού -Τι αναφέρει για τις διαφωνίες με Κωστόπουλο

Την παραίτησή του υπέβαλε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Γιώργος Θαλασσινός κάνοντας λόγο για ουσιώδεις διαφωνίες με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Βασίλη Κωστόπουλο και όχι για «ασυμφωνία χαρακτήρων».

Με μία λιτή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς,  ο κ. Θαλασσινός ο ένας εκ των δύο στελεχών της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης από τους οποίους ζητήθηκε χθες η παραίτηση, επισημαίνει ότι δεν του έγιναν γνωστοί οι λόγοι και διευκρινίζει ότι οι διαφωνίεςτου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές.

Η επιστολή παραίτησης

Προς Υπουργό ΨΠΤΕ

Προς Υφυπουργό ΨΠΤΕ

Αγαπητοί Υπουργοί

Στις 2.11.2018 μου ζητήθηκε από τον Υφυπουργό κ.Λευτέρη Κρέτσο η παραίτηση μου από μέλος του ΔΣ της ΕΡΤ, χωρίς να μου εξηγηθούν οι λόγοι. Ταυτόχρονα, έγινε γνωστό στα ΜΜΕ από κύκλους του Υφυπουργού ότι «δεν κατάφερα να συνεργαστώ αρμονικά με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ».

Οφείλω να διευκρινίσω ότι οι διαφωνίες μου με τον Βασίλη Κωστόπουλο ήταν πολιτικές (ως προς το τι πρέπει να γίνει στην ΕΡΤ), διοικητικές, δεοντολογικές και ηθικές. Δεν ήταν καθόλου «ασυμφωνία χαρακτήρων» ή εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών.  Είμαι βέβαιος ότι το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.

Κατά τα άλλα, εννοείται ότι θέτω την παραίτηση μου στη διάθεση σας και εύχομαι καλή συνέχεια και καλή επιτυχία στο έργο σας στην ΕΡΤ.

Γιώργος Θαλασσινός

Πηγή: iefimerida.gr