Λεμεσός: Πορεία των Κουρδισσών γυναικών το Σάββατο

Πορεία για την Διεθνή Μέρα Ενάντια στη Βία κατά των γυναικών, που γιορτάζεται στις 25 Νοεμβρίου, οργανώνουν αύριο Σάββατο, 24 Νοεμβρίου, στη Λεμεσό, οι Κούρδισσες γυναίκες της Κύπρου.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση από το Πολιτιστικό Κέντρο του Κουρδιστάν “Θεόφιλος”, “στην επανάσταση του Ροζαβά (βόρεια συριακή επικράτεια) οι Κούρδισσες γυναίκες συμμετέχουν ενεργά κι έχουν κερδίσει ένα πολύ κεντρικό ρόλο, ενώ έχει ιδρυθεί ξεχωριστός στρατός από ένοπλες Κούρδισσες, οι Μονάδες Προστασίας των Γυναικών (YPJ)”.

Οι Κούρδισσες γυναίκες αγωνίζονται πια ένοπλα για τη γυναικεία αυτοδιάθεση και για μια κοινωνία ελεύθερη από τη καταπίεση της πατριαρχίας“, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζοντας ότι τα Ηνωμένα Έθνη έχουν ορίσει την 25η Νοεμβρίου ως Διεθνή Μέρα Ενάντια στη Βία κατά των Γυναικών και η περίοδος από τις 25 Νοεμβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως περίοδος κινητοποιήσεων ενάντια στη βία με βάση το φύλο, οι Κούρδισσες γυναίκες προσκαλούν τις γυναικείες οργανώσεις “και κάθε δημοκράτη, να συμμετάσχουν μαζί μας στη πορεία“.

Η πορεία θα ξεκινήσει αύριο στις 16:00, από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν “Θεόφιλος”, στη Λεμεσό (οδός Ναυαρίνου 10) και θα κατευθυνθεί στο Διοικητήριο Λεμεσού.

Πηγή: ΚΥΠΕ