Προς εκτόνωση φαίνεται να οδηγείται η κατάσταση στη Δένεια

Εντός της ημέρας αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις για το ζήτημα που προέκυψε με την καλλιέργεια χωραφιών εντός της νεκρής ζώνης στη Δένεια.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ χθες έγινε συνάντηση του Κοινοτικού Συμβουλίου με την ΟΥΝΦΙΚΥΠ σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που προέκυψε τις τελευταίες ημέρες. Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και σήμερα το πρωί στο Υπουργείο Εξωτερικών και μετά τις διαβουλεύσεις αναμένεται το θέμα να οδηγηθεί προς επίλυση.

Χθες, Ε/κ γεωργοί είχαν μεταβεί εκ νέου στη νεκρή ζώνη για να καλλιεργήσουν χωράφια, συνοδεία εκπροσώπων της ειρηνευτικής δύναμης (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), ενώ 15-20 λεπτά αργότερα έφτασαν στο σημείο Τούρκοι στρατιώτες, ζητώντας από τους γεωργούς να αποχωρήσουν.

Ο κοινοτάρχης Χριστάκης Παναγιώτου είπε χθες στο ΚΥΠΕ ότι γίνονται διαβουλεύσεις , σημειώνοντας την προθυμία από πλευράς της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, του Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και της ίδιας της Κοινότητας, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή.

«Η διατήρηση του στρατιωτικού στάτους κβο και η ασφάλεια των πολιτών παραμένουν οι πιο σημαντικές μας προτεραιότητες, οποιεσδήποτε δραστηριότητες υπονομεύουν το στρατιωτικό στάτους κβο δεν μπορούν να επιτραπούν», ήταν η δήλωση χθες στο ΚΥΠΕ του Εκπροσώπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Αλίμ Σιντίκ.

Πηγή: ΚΥΠΕ