Θλίψη για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, εκφράζει η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού»

Θλίψη για το άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας εκφράζει η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού.  Σε ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού» αναφέρεται ότι τα λόγια που είπε σήμερα στο οδόφραγμα της Δερύνειας ο Σπύρος Σολωμού, πατέρας του Σολωμού Σολωμού, ότι «σήμερα συντελείται η δεύτερη δολοφονία των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού απεικονίζουν και συγκεκριμενοποιούν τις εικόνες που παρακολούθησε τηλεοπτικά η κοινωνία από το κατοχικό οδόφραγμα της Δερύνειας» το οποίο «από χώρος ανάμνησης και θυσίας, από τόπος μνήμης, ταυτότητας και συνείδησης, μετατρέπεται σε ένα ακόμα τουριστικό checkpoint”.

Προστίθεται ότι εκατοντάδες άτομα «περπάτησαν τον νέο δρόμο, για να περάσουν από το μπαλκόνι που στάθηκε ο Κενάν Ακίν για να πυροβολήσει τον Σολή, λίγα μέτρα μακριά από τα χώματα του Τάσου και με την Αμμόχωστο πάντα να σκεπάζει το ιερό αυτό μέρος. Εκατοντάδες μπήκαν στην κατεχόμενη και βουβή Κάτω Δερύνεια, με μια ταυτότητα στο χέρι και με τα σπίτια τους ερμητικά κλειστά, υπό τη βαρβαρότητα της ταμπέλας του κατοχικού στρατού «στρατιωτική ζώνη».

Η «Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ-Σολωμού» εκφράζει «θλίψη» και προσθέτει ότι «η «εμπιστοσύνη» που κτίζει τάχα το άνοιγμα ενός ακόμα οδοφράγματος, κηδεύθηκε με τις εικόνες των συρματοπλεγμάτων. Η ιστορία και η συνείδηση, ο Τάσος Ισαάκ και ο Σολωμός Σολωμού, αγκαλιάζοντας τους πρόσφυγες της Αμμοχώστου, της Κάτω Δερύνειας και των χωριών, δεν συναινούν στη συμφιλίωση με την κατοχή».

Πηγή:ΚΥΠΕ