Χασάν Τατσόι: «Τουρκία και Τουρκοκύπριοι ξέρουν να προστατέψουν τα δικαιώματά τους»

  Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Εθνικής Ενότητας Χασάν Τατσόι σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει ότι δεν εναπόκειται στον Πρόεδρο Αναστασιάδη να αποφασίσει πότε και πως θα διαμοιραστούν τα οποιαδήποτε εισοδήματα από τον φυσικό πλούτο του νησιού, προσθέτοντας ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι γνωρίζουν καλά πως και πότε να προστατέψουν τα δικαιώματά τους όταν έρθει η ώρα.

  «Η ελληνοκυπριακή ηγεσία δεν μπορεί να παρουσιάζει τα δικαιώματα του Τουρκοκυπρίων ως χάρη», σημείωσε στη δήλωσή του, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα.

  Σύμφωνα με τον κ. Τατσόι, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας δεν ανταποκρίνονται στα ιστορικά γεγονότα και δυσχεραίνουν την επίτευξη λύσης στην Κύπρο.

  Πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του, αποτελούν την συνέχιση, κατά τον ίδιο, επιθετικών και προκλητικών πολιτικών.

  Σημειώνοντας ότι δεν εναπόκειται στον Αναστασιάδη να αποφασίσει πως και πότε θα διαμοιραστούν τα έσοδα από τους υδρογονάνθρακες, ο κ. Τατσόι ανέφερε ότι η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι γνωρίζουν καλά πως και πότε να προστατέψουν τα δικαιώματά τους όταν έρθει η ώρα.

  Άσκησε κριτική στην Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι έχει υπερβεί τα όρια και πρόσθεσε ότι οι Τουρκοκύπριοι δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ την κυριαρχία τους, όπως είπε, ούτε τις ενεργές και τις αποτελεσματικές εγγυήσεις της Τουρκίας.

  Σύμφωνα με τον κ. Τατσόι, η Τουρκία και οι Τουρκοκύπριοι δεν θα παραμείνουν θεατές στις κινήσεις της Ελληνοκυπριακής ηγεσίας, όπως ανέφερε, στο ζήτημα των υδρογονανθράκων.

  Πηγή: ΚΥΠΕ