Χρ.Ερωτοκρίτου: «Υστερεί οράματος ο προϋπολογισμός»

Αναφορές στη συνεισφορά του ΔΗΚΟ όπως, μεταξύ άλλων, στη δημιουργία αρχείου για τους Κύπριους κουρεμένους καταθέτες και κατόχους αξιογράφων και την απόδοση 25 εκατομμυρίων ευρώ στο ταμείο αλληλεγγύης, έκανε η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου κατά την ομιλία της στην ολομέλεια της Βουλής για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού 2019, σημειώνοντας παράλληλα ότι η μεσαία τάξη πρέπει να αποτελεί το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού οικονομικά πληθυσμού.

Αναφερόμενη στον προϋπολογισμό 2019, είπε ότι αυτός είναι ένας πλεονασματικός προϋπολογισμός αφού προβλέπει αύξηση των εσόδων και αύξηση των πρωτογενών δαπανών, αλλά σημείωσε ότι απουσιάζει το όραμα, η προοπτική, η υγιής και σύγχρονη ανάπτυξη, απουσιάζει η προαγωγή της τεχνολογίας και της καινοτομίας, απουσιάζουν τα ισχυρά κίνητρα για την προσέλκυση ξένων αλλά και ντόπιων μακροχρόνιων επενδύσεων με έργα υποδομής και εξειδικευμένο προσωπικό. Επίσης είπε ότι, με πρωτοβουλία του ΔΗΚΟ έγιναν αλλαγές στον προϋπολογισμό προς όφελος του Κύπριου πολίτη.

Απεύθυνε έκκληση σε όλα τα κόμματα όπως στηρίξουν την πρόταση νόμου για τους απεγκλωβισμό όλων των εγκλωβισμένων αγοραστών ενώ αναφερόμενη στα θέματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα είπε ότι κανένας σχεδιασμός και καμία προνοητικότητα υπάρχει για το οδικό δίκτυο, κλείνουν κέντρα υγείας και συμπτύσσονται με άλλα. Επίσης είπε ότι η Λευκωσία μπορεί να γίνει μια πραγματική πρωτεύουσα φιλική προς τους Λευκωσιάτες με πρωτοπόρες και καινοτόμες δημόσιες συγκοινωνίες, με πάρκα έρευνας και καινοτομίας, με αναβάθμιση υπηρεσιών αλλά και με σεβασμό προς το περιβάλλον.

Πηγή: ΚΥΠΕ