ΕΤΥΚ για την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου: Αποφεύχθηκαν επιζήμιες αντιπαραθέσεις

Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων Κύπρου (ΕΤΥΚ) με ανακοίνωσή της χαιρετίζει την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να προχωρήσει στην αναδρομική παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης και της ΑΤΑ για το 2018, σημειώνοντας ότι αυτή αποφεύγει «άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις».

«Η πρόσφατη απόφαση της τράπεζας να προχωρήσει στην αναδρομική παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης, αλλά και της ΑΤΑ για το 2018, σε όλο προσωπικό σηματοδοτεί την επίλυση μιας πολύ σοβαρής εργατικής διαφοράς, αποφεύγοντας άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις», αναφέρει.

Σημειώνει πως η απόφαση της τράπεζας «καταδεικνύει σεβασμό προς τις υφιστάμενες συμφωνίες, τους εργασιακούς θεσμούς αλλά και προς τους ίδιους τους συναδέλφους, οι οποίοι αδιάκοπα και κάτω από αυξημένη καθημερινή πίεση, καταβάλλουν το άπαν των δυνάμεών τους για την επιβίωση και την ανάπτυξη της Τράπεζας».

Υπενθυμίζει επίσης ότι τον περασμένο Μάρτιο, τα μέλη της ΕΤΥΚ στην Τράπεζα Κύπρου είχαν εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες για επίλυση του προβλήματος, περιλαμβανομένης, εάν κριθεί αναγκαίο, και της λήψης δυναμικών μέτρων.

Η ΕΤΥΚ σημειώνει πως η συγκεκριμένη εργατική διαφορά εκκρεμούσε από τις αρχές του χρόνου και προσθέτει ότι η οργάνωση προχώρησε σε καταγγελία στο Υπουργείο Εργασίας.

«Η Οργάνωσή μας, συνέχισε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, να χειρίζεται το θέμα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ενεργό εμπλοκή για την επίλυση της διαφοράς αυτής, είχε η ίδια η Υπουργός Εργασίας, Αιμιλιανίδου, ενώπιον της οποίας πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις μεταξύ της Οργάνωσής μας και της Τράπεζας», αναφέρει η ΕΤΥΚ και ευχαριστεί την κ. Αιμιλιανίδου για την καθοριστική της συμβολή, όπως αναφέρει .

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης που έληξε στις 31/12/2017, η ΕΤΥΚ ενημερώνει πως θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τη Διοίκηση της Τράπεζας.

Πηγή: ΚΥΠΕ